Politie agenten

augustus 7, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Politie zijn is niet zo makkelijk als je denkt. Natuurlijk zitten er altijd wel uitzonderingen bij maar de meeste politie agenten zijn dat geworden omdat ze echt iets voor de maatschappij willen doen. Misschien was het hun droom wel toen ze nog klein en kind waren. Misschien zijn ze politie geworden omdat iemand in de familie dat ook is. Misschien omdat ze hele erge dingen hebben meegemaakt in hun jeugd en dit niet willen. Misschien wel een hele andere reden.

Toekomst

Met het idee om van agent tot rechercheur te gaan worden of zelfs een “profiler” te worden bij de FBI later in de toekomst, want wie weet wat de toekomst gaat brengen? En als agent wil je eigenlijk maar 1 ding en dat is dat mensen zich veilig voelen. Hoewel dat niet al zo makkelijk is als het weliswaar lijkt. Want er zijn zat mensen die lopen te zeuren en te fitten op de agenten. Politie is lang niet zo geliefd als je zou denken. Je hebt tegenwoordig bijna overal camera’s en melders die ervoor zorgen dat er minder criminaliteit is.

Toch is de politie niet zo geliefd zoals al eerder aangegeven en dat komt ook door het feit ze bekeuren en mensen aanspreken op hun gedrag en dat kunnen mensen niet hebben, zelfs als niet gelijk hebben en de agenten wel. Toch kan je je afvragen of de politie soms de situatie kan inschatten. De meer ervaren agenten kunnen dat zeker en grijpen ook niet gelijk naar een bonnen boekje, maar de wat jongere agenten die nog niet of geen ervaring hebben, moeten ze een soort van bewijzen, althans dat denken ze.

Gewoon normaal doen

En dit kan tot irritatie leiden, niet zozeer omdat ze hun werk doen (nou ja soms wel) maar het is vooral hoe ze zich gedragen en de manier waarop ze aanspreken. Als je iemand op een normale manier aanspreekt dan spreken de meeste mensen in de meeste gevallen je ook gewoon normaal aan. Als je al komt aanlopen met zo’n idee ik ben agent en ik ben de baas en ik ben de wet en ik zal je wat laten zien dan ja ontstaat er al heel snel irritatie.

En soms hoef je niet gelijk iemand een bon te geven, een waarschuwing is soms voldoende en dat denkt iemand ook gelijk, wat een relaxte agent. Die snapt het. En dan de volgende keer zou zo’n iemand ook niet zo snel iets doen. Of die persoon let er wel wat beter op. Of volgende keer accepteert hij de bon wel.