Oude dingen kunnen veel waard zijn

augustus 4, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Je ziet weleens die programma’s. Dan hebben mensen ergens op de zolder vergeten in een hoekje een doos met oud servies. Van hun oma geweest, of misschien zelfs van haar oma. Je had het ooit gekregen maar daarna was je het compleet vergeten. Je ging eens de zolder opruimen ook want ja je moet dat soms doen. Terwijl je aan het opruimen was kwam je allemaal dingen tegen van vroeger en komen de herinneringen weer naar boven. Zoals oude boeken en speelgoed. Niets meer waard maar de emotionele waarde is goud waard.

Oud maar goud

Tijdens het opruimen zie je dan vergeten in een hoek die doos. Je denkt gelijk “oh ja” die had ik ook nog vol met oud servies van je oma. Waarschijnlijk niets meer waard, het is oud en past niet echt bij je huidige servies. Maar aan de andere kant weet je het nooit, misschien kan het nog iets opleveren op marktplaats. Je gaat er al over dromen, dat oude servies wat goud geld waard is. Stel je voor een paar 100 euro ervoor kan krijgen. Daar kan je leuke dingen mee doen.

Stiekem hoop je dat ze nog wel waard zijn. Je gaat verder met opruimen maar brengt de doos met oud servies alvast naar beneden. Je gaat eens rondkijken op internet of zulk servies al bestaat en of mensen het al verkocht hebben. Je komt er eigenlijk niet zo veel tegen, wel wat artikelen over dat servies maar je kan niet echt vinden of het iets waard is of niet en of andere mensen het niet al verkocht hebben met succes. Je komt wel dingen dingen tegen zoals koffiekopjes met logo of oud servies wat weer te koop is op sites zoals marktplaats of eBay.

Gewoon doen

Je neemt gewoon de gok, want ja als je er iets voor kan krijgen dan ben je blij zat. Het is niet zo dat je veel emotionele waarde hebt aan dit servies. En je oma leeft toch al niet meer. Je zet gewoon alles in 1 keer te koop, dan hoef je dit niet apart te doen en ook geen aparte dingen in de gaten te houden. Je maakt een paar leuke foto’s en je maakt een advertentie op marktplaats en doet de optie dat mensen er een bod op kunnen plaatsen. Je bent klaar en gaat verder met opruimen.

Soms wil je even snel kijken maar je weet dat het niet zo snel gaat. In de avond ga je naar bed toe. De volgende dag ga je eens kijken om te zien of er al op geboden is. Waarschijnlijk niet maar je weet nooit zeker. Vol verbazing valt je mond open en je ziet een bod van 500 euro. Je blijft nog even afwachten of er een nog beter bod komt.