De waar-wordt-mijn-interieur-beter-van zomertips

juli 31, 2017 0 Door Joyce Bouwman

In juli en augustus gaan wij natuurlijk massaal op vakantie. Leuk om even een paar weken helemaal weg te zijn, maar het is ook een uitgelezen kans om eens wat aan je interieur te veranderen. Juist in de zomerperiode is het makkelijk om je huis een kleine make-over te geven en weer fris het nieuwe ‘seizoen’ in te stappen. Wij verzamelden een aantal must-haves voor jouw nieuwe interieur.

De hangende planten (van Babylon)

Ok, dit zijn niet echte planten uit de hangende tuinen van Babylon, maar de verwijzing naar dit ‘verloren’ wereldwonder is wel van toepassing. In ieder huis is wel iets van natuur te vinden. Of het nu twee hele grote bananenplanten zijn of een reeks aan sierlijke cactussen, er is voor ieder wat wils. Maar planten in de de vensterbanken zijn ook weer een beetje…saai. Waarom hang je ze niet op?

Met hangende planten bedoelen we plantenpotten die je aan het plafond kan hangen. Zo onderbreek je de woonruimte weer een beetje en kun je dit makkelijk combineren met de meubels in je kamer.  

De (gouden) ananas

Not kidding! Ananassen zijn het helemaal dit jaar. Voorgaande jaren was deze rol vergeven aan de uilen en recent nog aan de cactussen, nu zijn het de ananassen. Het mooiste is de gouden ananas. Deze is vaak los te koop, als decoratie, of als pot en lamp. Overal is hij nu te vinden en past vrijwel in elk interieur. Het mooist is om deze nog te kunnen combineren met een witte of een bronzen ananas.

Cactus is your friend

De cactus is je ideale vriend(in). Een cactus heeft niet veel onderhoud nodig, is er altijd in allerlei vormen en maten, soms een beetje prikkelbaar, andere weer heel zacht. Noem het maar op. Deze groene natuur rots is de ideale rustgever in huis. Een prachtige hoge glazen vaas en een mooie cactus maken je interieur helemaal af. 


Schapenvachtje voor je bips

Een iets oudere, maar zeer consistente trend is de schapenvacht. Juist deze vachten zijn prachtige te combineren in de modernste interieurs. Kijk maar eens naar deze prachtige collectie schapenvachten. Deze authentieke vachten komen van Texelse schapen en worden jaarlijks in alle kleuren en maten met de hand gemaakt. Met deze vachten over je stoel, op je bank of op de grond heb je nooit meer koude voeten of een koude bips.

Goed Koper

Een trend die al iets langer meegaat, maar ook in 2017 niet kan / mag ontbreken: koperen accessoires. Kandelaars, waxinelichthouders, theepotten, bloembakken. Je kan het zo gek niet bedenken of het is te krijgen in koper. Overdrijf niet teveel, maar kijk naar de beste stukken voor in je huis.

 

Creatief met kurk

Kurk beleefd vaker zijn opmars en verdwijnt altijd net zo snel weer in de vergetelheid. In Portugal is het nog altijd immens populair om van kurk allerlei souvenirs te maken. De trend waait een klein beetje over naar Nederland en accessoires met kurk zijn het nieuwe ding van 2017.

Maar vooral: BeYourself!

Ga je gang, leef je uit. Meng kleuren, materialen en accessoires met elkaar en zie wat eruit komt. Het is jouw interieur en daar kan geen interieurtip tegenop. Het codewoord van de zomer is vaak Declutter, oftewel: opruimen. Maar je huis weer helemaal winterproof en geniet van je eigen veilige haven.