Donkere kringen rond de ogen? Botox!

juli 31, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Je kent het vast wel: je bent een paar dagen laat naar bed gegaan waardoor je minder slaap hebt gekregen. Naast je energiepeil die misschien niet volledig is opgeladen, zie je het ook snel terug in de spiegel. Een van de eerste tekenen zijn de donkere kringen rond de ogen. We weten meestal wel hoe we eraan komen, maar hoe we er vanaf komen is vaak lastiger gezegd dan gedaan. Donkere kringen rond de ogen is nog steeds lastig te behandelen, maar er zijn wel flinke verbeteringen te behalen. Niet uit een potje, maar met Botox. Laten we iets dieper inzoomen op dit uiterlijke probleem.

De oorzaken van donkere kringen:

Vermoeidheid is maar één van de oorzaken die kunnen leiden tot donkere kringen rond de ogen. Ook mensen die vaak worden blootgesteld aan zonlicht, hebben een grotere kans op de donkere kringen. De pigmentatie van de huid onder de ogen zal meer dan bij gewone huid toenemen.

Bij sommige mensen worden donkere kringen niet veroorzaakt door een te dunne huid, maar omdat de huid rondom de ogen (te)veel pigment bevat. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat het een erfelijke aandoening is. Hierdoor is de huid rondom de ogen dun en transparant.

Net als bij alles, kan het te maken hebben met je voeding, ook al is hier nog niet ontzettend veel van bekend. Ijzertekort en bloedarmoede worden ook gelinkt aan de donkere kringen. Hierdoor krijg je vaak een bleke huid, waaronder de huid rondom de ogen. Zelfs medicijngebruik kan invloed hebben op de huid rondom de ogen.

Maar wellicht is één van de meest plausibele redenen toch wel het feit dat wij als mens allemaal ouder worden. Als je al gemakkelijk kringen rondom de ogen krijgt, dan gebeurd dit op latere leeftijd nog vaker. Door hormoonveranderingen en omdat de huid slapper en dunner wordt, zijn de donkere kringen vaker zichtbaar.

Maar wat kun je tegen donkere kringen rond de ogen doen?

In dit geval heb ik goed en slecht nieuws. Om maar met de deur in huis te vallen: er is niet al te veel aan te doen. Erfelijkheid en ouder worden doe je vrij weinig tegen. Nu het goede nieuws: reduceren is wel mogelijk.
De standaard verbeteringen, net zoals bij alles, is het beter om:

  • Niet te roken;
  • Voldoende te drinken;
  • Gezond en gevarieerd eten;
  • Stress te verminderen;
  • Regelmatig te bewegen;
  • Huid (rondom de ogen) goed te beschermen tegen de zon.

Maar ja, dat is eigenlijk op zoveel van toepassing. Maar wel goed om mee te beginnen. Mocht dit niet lukken, dan zijn er nog andere opties om eens over na te denken. Een hoop kan opgelost worden met make-up, maar er is nog een andere, minder conventionele manier, om van de donkere kringen af te komen.

Donkere kringen behandelen met botox

Bij the Body Clinic is het mogelijk om donkere kringen te reduceren door middel van Botox. Samen met jou kijken de specialisten naar de aard van de donkere kringen:

  • Is de huid heel erg dun;
  • Is er te veel pigment in de huid;
  • Te veel adertjes in de huid.

Iedere factor heeft zijn eigen behandelmethode. Zo zal er bij een dunne huid sneller een filler worden geplaatst, waar dit bij te veel pigment of adertjes dit gedaan zal worden door middel van een Nu Derm-systeem. Hierbij zorgen twee ingrediënten voor een verzachtende werking bij pigment.

Na de intake is de behandelwijze duidelijk en zijn de wensen doorgesproken. De afspraak wordt gemaakt en de behandeling kan worden gestart. De details van deze behandeling laat ik even achterwege. Twee weken na de behandeling vind nog een controle plaats. Hierna blijft de behandeling gemiddeld een jaar zichtbaar.

Het einde van de donkere kringen rond de ogen

Het is dus altijd een combinatie van meerdere factoren. Belangrijk is natuurlijk een gezonde levensstijl, zoals bij ongeveer alles. Maar soms is een gezonde levensstijl alleen niet genoeg. Dan heb je net dat extra beetje hulp nodig. Dan biedt Botox de helpende hand en kan je helpen om van die vervelende donkere plekken af te komen.