Handige tips voor als je gaat verhuizen

juli 4, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Het is zover gekomen, je gaat je nieuwe woning intrekken. Dat is altijd spannend, zeker voor mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Ik wil de pret niet bederven voor jullie, maar er komen helaas ook een hoop moeilijkheden bij kijken. Maar laat dat je niet demotiveren, want wij hebben hier een checklist om te zorgen dat jij meteen het beste de beste woonervaring kan krijgen!

Verdiep je in de ”verborgen kosten”

Het zal zelden voorkomen dat je alleen voor je gas, water, elektra en internet hoeft te betalen. Veel mensen zien vaak de waterschapsbelastingen en afvalheffingen over het hoofd. En vergis je niet, als je die niet aan zag komen en de rekening valt op je deurmat, dan ben je niet blij. Als het aanslagbiljet op jouw naam staat en je inkomen te laag is, dan kan je mogelijk kwijtschelding aanvragen voor gemeentelijke belastingen. Echter, zitten hier wel een paar voorwaarden aan verbonden: Je mag niet boven het bijstandsniveau verdienen en je mag geen eigen vermogen hebben. Verder is het ook nog verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Als er iets gestolen wordt, kapot gaat, noem het maar op, dan is het een opluchting dat je het (deels) vergoed krijgt.

Bezuinig niet op belangrijke zaken

We weten het, geld uitgeven is niet leuk, maar hier moet je even de knop in je hoofd omdraaien. Bekijk het als een investering. Maar als je er een langere tijd gaat wonen, is het verstandig om kastjes, planken en apparatuur te kopen die duurzaam zijn. Het is altijd leuk om geld te besparen, maar als jij het in de winter de winter koud hebt, ga je jezelf voor je kop slaan, omdat je niet hebt geïnvesteerd in die elektrische vloerverwarming. Probeer ook apparaten uit te zoeken die een beetje rustig aan doen met het stroomverbruik. De huishoudapparaten van budget-merken zijn daar meestal niet geschikt voor, en op de langere termijn kan je er ook voordeel uit halen, omdat je gewoon veel minder verbruikt aan stroom.

Koop niet veel meubels totdat je bent ingetrokken

Het is altijd leuk om zelf je huis in te richten naar je eigen smaak. Echter, is het gevaarlijk om teveel spullen in een keer te kopen. Het kan zijn dat je teveel spullen voor een bepaalde stijl koopt en dat je huis een trendgevoelig interieur krijgt. Op een gegeven moment kom je er vaak achter dat het niet is wat je wou en dan heb je veel spullen die je eigenlijk weer kan weg halen.

Struin de kringloopwinkels af

Je zal je verbazen hoeveel schatten aan meubels je er kan vinden voor een appel en een ei. Als je geluk hebt vindt je er zelfs nog abstracte meubilair, die perfect aansluit op jouw smaak. Ook zijn de kringloopwinkels handig om witgoed en keukenapparatuur te vinden. Het is vaak in goede staat, goedkoper dan in normale winkels en betrouwbaarder dan websites zoals marktplaats. Wij hopen dat je wat hebt aan onze woonwijsheden en wensen je veel woonplezier!