Pijn in de kleine teen

november 12, 2014 0 Door bartw

Artritis, waaronder jicht, kan pijn in de voeten veroorzaken. Jicht is een aandoening waarbij kristallen periodiek deponeren in de gewrichten, veroorzaakt ernstige pijn en zwelling. Het grote teen wordt vaak beïnvloed door jicht.

Behandeling van jicht omvat:

  • Rust
  • Medicatie zoals colchicine, niet-steroïdale anti-inflammatoire (NSAID)
  • medicijnen of prednison
  • Pijnstillers

Dagelijkse medicatie en dieet beperking tot jicht aanvallen te voorkomen
Een bunion (hallux valgus) is een uitstekend bot langs de rand van de voet, naast de basis van de grote teen. Bunions kan in ieder, maar worden vaak veroorzaakt door slecht passende schoenen bij vrouwen. Hamertenen komen vaak met eeltknobbels.

Een hamerteen

Overstappen naar meer comfortabele schoenen; als dit niet succesvol is in het verlichten van pijn in de voet, kan orthesen worden berecht. Als die niet succesvol zijn, kan een operatie worden overwogen. Een hamerteen treedt op wanneer het in de buurt van de gezamenlijke in de teen is gebogen, het creëren van een hamer-achtige uitstraling. De meest voorkomende oorzaak is een spier-pees onbalans, wat leidt tot buiging van de teen. Het dragen van strakke schoenen veroorzaakt vaak hamer teen.

Een hamerteen optreedt wanneer de verbinding aan het einde van een teen niet recht kan worden, waardoor de teen punt omhoog of omlaag. Dit is vaak het gevolg van zenuwbeschadiging door ziekten zoals diabetes en alcoholisme, die de spieren verzwakt in voet. Irritatie van de voeten en andere voetproblemen kunnen ontwikkelen, zonder speciale schoenen aan de klauw teen tegemoet.

Voor meer informatie over verschillende voetproblemen kun je op voetinfo.nl kijken.
Hier vind je onder andere veel informatie over symptomen, behandeling en oorzaken.