Boerenkool maken

november 12, 2014 0 Door Hanss92

Hoe kan ik het beste boerenkool maken?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Boerenkool maken doe je niet zomaar en daar heb je ook wat informatie voor nodig voordat je begint.

Het is belangrijk dat je weet wat voor soort groente boerenkool eigenlijk is. Boerenkool is een soort van struikgewas dat met name in Nederland erg goed groeit in de herfst en winter. Daarom is het ook zo dat men in Nederland vaak in de wintermaanden de boerenkool eet. Dit komt omdat de boerenkool in de wintermaanden geoogst wordt en op de markt gebracht wordt. Boerenkool is een ontzettend gezonde groente. Dit komt omdat er ontzettend veel vitaminen en mineralen in de boerenkool zitten. Door deze goede eigenschappen beweren veel mensen dat boerenkool je tegen een hele hoop ziektes beschermt. Denk hierbij aan de ziektes kanker, diabetes en diverse spierziektes.

Door deze ontzettend goede eigenschappen van boerenkool wordt deze groente ook steeds meer in het buitenland gegeten. Een voorbeeld van een groot land dat sinds de laatste jaren ook steeds meer boerenkool eet zijn de verenigde staten. In dit land eten steeds meer mensen deze groente in diverse varianten. Waar we in Nederland vooral stamppot boerenkool eten gebruiken de amerikanen de boerenkool ook in andere gerechten. Zo hebben ze bijvoorbeeld Boerenkool smoothies ontwikkeld. Dit zijn energierijke, geblendeerde dranken waarbij boerenkool het hoofdingrediënt is. Ook hebben de amerikanen zelfs chips van boerenkool gemaakt. Dit recept wordt gemaakt met aardappels die ze met boerenkool combineren in de oven.

Wat voor boerenkool recepten zijn er nog meer?

Er zijn een heleboel boerenkool recepten te vinden op het internet. De meest complete verzameling boerenkool recepten is naar onze mening de website http://boerenkool.com. Op deze site vind je de meest uiteenlopende boerenkool recepten. Van boerenkool met rookworst tot een vegetarische ovenschotel met kaas!