Peugeotforum: Schoonmaken van je auto velgen

september 23, 2014 0 Door Peugeotwereld

Op ons Peugeotforum zien wij altijd prachtige afbeeldingen van onze peugeot’s die staan te glimmen. Nu zullen wij een uitleg geven over hoe je de aluminium velgen van je bolide het beste kan schoonmaken.

Schoonmaak stappenplan van ons Peugeot forum:

Je herkent het gezicht van het plaatje vast wel als je bolide staat te glimmen in de zon en je ziet die gore verkoolde velgen onder je auto. Velgen en banden zijn erg gevoelig voor rem stof wat vervolgens allemaal aankoekt zodat je gitzwarte aluminium velgen hebt. Gelukkig is hier simpel wat aan te doen.

Om aangekoekt remstof van je aluminium velgen af te halen heb je de volgende materialen nodig, een microvezeldoek, milde zeep, lauw water en een velgen reiniger. Tijdens het reinigen moet je oppassen dat je geen krassen maakt op de velgen door de rem stof en de velgen te gaan wrijven.

We gaan starten:

  1. Als eerst spuit je de randen en hoeken van de aluminium velgen in met velgenreiniger om het rem stof los te maken.
  2. Daarna pak je de emmer met lauw water en wat milde zeep en sop je de velgen in met overvloedig water.
  3. Daarna pak je een schoon sopje en de microvezeldoek en wrijf je rustig over de aluminium velgen heen tot dat de remstof loslaat. Het maakt niet uit als je een beetje moet schrobben met de microvezeldoek. Als al het remstof heeft losgelaten spoel je de velgen af met warm water en droog je de aluminium velgen met een schone microvezeldoek. Gebruik hier geen wcpapier of theedoek voor want deze kunnen krassen .

Het beste is om je velgen goed te onderhouden zodat het remstof niet gaat ophopen, gewoon één keer in de week je aluminium velgen met lauw water en microvezeldoek schoonmaken, zodat je auto er altijd mooi bijstaat.