De iPhone 6 is vanaf vandaag leverbaar

september 26, 2014 0 Door MMichael

Wat zijn de nieuwe functionaliteiten?
Er zijn veel nieuwe functionaliteiten in de iPhone 6. Dat werd ook verwacht van Apple. Enkele specificaties van de iPhone 6 zijn de 64 bit processor en het gewicht van 112 gram. De iPhone 6 krijgt geen saffierglas. Geen saffierglas is tegen alle prognoses in. iOS 8 is het gebruikte besturingssysteem in de iPhone 6. iOS 8 is het meest recente besturingssysteem van Apple. De nieuwe iPhone beschikt hiernaast over een NFC chip. Met de NFC chip kunnen betalingen gedaan worden. Dezelfde techniek wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in pinpassen.

Hoe groot is het beeldscherm?
Een 4 inch beeldscherm was het grootst bij de vorige iPhone modellen. De 4S iPhone had maar een klein 3,5 inch beeldscherm. In vergelijking met vorige modellen is de nieuwe iPhone van een groter formaat. Het iPhone 6 beeldscherm heeft een maat van 4,7 inch. De iPhone 6 Plus is het nog grotere model van 5,5 inch. Het beeldscherm van dit toestel heeft een maat van 5,5 inch.

Hoe dun is het toestel?
Apple heeft er lang aan gewerkt om de iPhone 6 nog dunner te laten worden dan de vorige modellen. Apple heeft om dit voor elkaar te krijgen in de iPhone 6 een plattere accu gebruikt. Nieuwe technologie voor het beeldscherm heeft hier ook voor gezorgd. De nieuwe iPhone is slechts 6.9 millimeter dun. De iPhone 6 is ook slechts 7.1 millimeter dun. Dit is 10 procent dunner dan de iPhone 5C.

Hoe ziet de iPhone 6 eruit?
Het uiterlijk van de iPhone 6 is niet wat we gewend zijn bij de iPhone modellen. Er zijn maar weinig wijzigingen aan het uiterlijk gemaakt vanaf het 4e model iPhone. Er is bij de bij de nieuwe iPhone sprake van rondere hoeken en randen. Er was bij de laatste modellen sprake van strakkere hoeken. De dunnere randen zorgen ervoor dat het formaat niet zo sterk ontwikkeld is als de grootte van het scherm. De iPhone 6 en 6 Plus zijn beschikbaar in drie kleuren; Space Gray, Gold of Silver.