De opkomst van PVC vloeren

De opkomst van PVC vloeren

augustus 22, 2016 0 Door Joyce Bouwman

De vloer van een bepaalde ruimte is zeer bepalend voor de gehele uitstraling. Het is een belangrijk onderdeel waarvan de invloed niet onderschat moet worden. Het type vloer zegt ook veel over de persoonlijkheid van mensen. Anno 2016 zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden om je vloer te bekleden.Waar het vroeger veelal tapijt en tegels waren is het nu erg verdeeld in Nederland , is het nu erg verdeeld in Nederland. Wij spraken samen met Micostep, een specialist in trapmatten en trapmaantjes, over PVC als vloerbedekking. In dit artikel lees je er van alles over! Veel leesplezier namens ons.

Betekenis
PVC is een afkorting van het woord polyvinylchloride. Het is eigenlijk, net als veel andere stoffen, per toeval ontdekt toen met een materiaal in de zon liet staan. Dit was aan het begin van de 19e eeuw. Het materiaal was wel ontdekt maar het werd nog niet gebruikt. Dit kwam pas een eeuw later op gang en tegenwoordig zijn er ontzettend veel dingen van PVC gemaakt. Denk hierbij aan speelgoed, kozijnen en regenwerende kleding.

Wat is een PVC vloer
De laatste jaren zijn vloeren van PVC enorm populair geworden. Het is een beetje te vergelijken met zeil. Het is flexibel, dun en het is verkrijgbaar in diverse prints. Het grootste verschil is dat PVC wordt aangeleverd in “planken” in het formaat van laminaat. Terwijl zeil wordt verkocht op een rol.

Voordelen PVC vloer

In deze alinea gaan we wat dieper in op de voordelen van PVC vloeren.

A. Vochtbestendig
Een PVC vloer is vochtbestendig. Dat kun je niet zeggen van parket en laminaat. Wanneer laminaat of parket in aanraking komt met vocht, kan er direct een flinke schade ontstaan. PVC reageert (gelukkig) niet op vocht en dat is erg prettig voor een vloer.

B. Slijtvast
Een vloer is niet iets wat je vaak vervangt. Het is dus belangrijk (vinden wij) dat de vloer voor een hele lange tijd mooi blijft. PVC bestaat uit meerdere lagen en is vaak afgewerkt met een beschermlaagje van was. Dit beschermt de vloer tegen vlekken en krassen waardoor hij langer meegaat.

C. Vloerverwarming
Een PVC vloer is zeer geschikt om te combineren met een vloerverwarming. Dit in tegenstelling tot het bekende parket en laminaat. Wanneer je vloerverwarming wilt met parket of laminaat moet je eerst een (kostbare) ondervloer aanleggen. Dus ook hiervoor is de PVC vloer een goede keuze!

Wat is jouw mening over een PVC vloer? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit bericht.