De opkomst van de Ierse winkelketen Primark

april 4, 2015 0 Door websitenieuws

Primark is een populaire winkelketen en ontstaan in het overzeese Ierland. Hoewel deze winkel nog niet eens zo lang in Nederland actief is, is het al één van de meest bezochte winkels van ons land. Veel mensen komen op deze ‘hype’ af en willen graag eens kennismaken met het concept. Echt een hype is het overigens niet, want dit concept heeft zich inmiddels bewezen. Veel mensen zijn het er ook over eens dat Primark een blijvertje is. Het is namelijk een keten dat slim is opgezet. De winkels zien er tiptop uit en stralen allesbehalve iets goedkoops uit. Goedkoop is de kleding en de overige artikelen die ze bij Primark aanbieden overigens wel, maar de kwaliteit is uitstekend.

Online shop

Veel consumenten vragen zich af of je online bij Primark kunt winkelen. Dit is helaas (nog) niet mogelijk bij een Primark online shop Nederland. De Ierse winkelketen heeft wel een poging gedaan, maar het is onduidelijk waarom dit concept niet is doorgezet. Dit was in samenwerking met een andere firma. Uiteraard heeft Primark wel een eigen website. Hier kun je allerlei informatie vinden over het concern. De website trekt vooral veel bezoekers die willen weten welke nieuwe artikelen er in de winkel te koop zijn. Dit is direct ook de kracht van Primark, want het assortiment wordt continu vernieuwd. Zelfs tijdens een bepaald seizoen vernieuwen ze bij dit modeketen het aanbod, zodat je zelden dezelfde kleding aantreft en er altijd wel iets nieuws is te vinden.

Vestigingen

In Nederland is Primark een winkelketen dat nog altijd groeit, en niet zo een beetje ook. Op dit moment zijn er filialen te vinden in steden als Zaandam, Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam, Enschede, Arnhem en Venlo. Naar verwachting zullen hier nog meer vestigingen bijkomen, want er volgen naar alle waarschijnlijkheid nog nieuwe filialen in Amsterdam, Den Haag en Groningen.