De 3D-printer ontketent binnen 5 jaar een nieuwe revolutie

april 3, 2015 0 Door demeneer

Massaproductie heeft de afgelopen decennia onze economie gedomineerd. Standaard producten die geproduceerd worden voor miljoenen consumenten, vaak in lage loonlanden. Dit business model kan binnen een aantal jaar op de schop, de 3D-printer gaat zijn intrede doen. Hierdoor wordt het voor consumenten mogelijk om vanuit huis te gaan printen. Het printen van producten gebeurt dus binnenkort vanuit de woonkamer. Geen logistieke kosten meer, geen uitstoot en direct het product in huis. De 3D-printer kan het allemaal gaan waarmaken.

De 3D-printer voor bedrijven en consument

Niet alleen consumenten plukken de vruchten van deze technologie. Zo zijn er ook een hoop bedrijven die deze technologie al tien jaar gebruiken. Dit doen zij voor het creëren van prototypes, maar een merendeel van deze bedrijven zijn dit al aan het veranderen. Zo zijn er bedrijven die de 3D-printer aan het door ontwikkelen zijn. In de toekomst willen ze de 3D-printer gebruiken om hun producten daadwerkelijk te printen en verkopen, dus niet alleen het maken van prototypes.

Hoe kan ik dan een product bestellen?

Waarschijnlijk komen er 3D-printing websites waar het bestellen van 3D-modellen mogelijk is. Na betaling zijn deze te downloaden, waarna ze direct naar de 3D-printer gestuurd kunnen worden. Het enige nadeel is het filament, wat ten alle tijden in huis moet zijn bij de consument. Zo moet er niet alleen plastic filament, maar ook metaal en hout in huis zijn. Op dit probleem moet op korte termijn nog een oplossing gevonden worden.