“Consumenten nog niet klaar voor de komst van de 3D-printer”

april 1, 2015 0 Door demeneer

Consumenten zijn zich te vaak onbewust van de mogelijkheden van 3D-printing. Ondertussen zijn bedrijven flink aan de haal met de technologie, waardoor deze op duizenden manieren wordt toegepast. Het beeld van de consument blijft onveranderd: een printer die leuke 3D-modellen kan printen, waar je vervolgens niks mee kan doen. Zo wordt er gedacht aan simpel speelgoed en een beeldje van jezelf. Dit is echter niet waar de technologie tegenwoordig toe in staat is.

3D-printing heeft de revolutie al ontketend

Wat maar al te weinig consumenten beseffen is het feit dat de 3D-printer al begonnen is aan een revolutie. Zowel in de economische- als de gezondheidssector. Het 3D-printen van gips en hypotheses is geen nieuwtje meer, en wordt in honderden ziekenhuizen al toegepast. Doctoren zien hierdoor het nu van de 3D-printer en het profijt dat de patiënten hiervan hebben steeds meer in. De vraag is alleen hoe de patiënt hier tegenover staat.

3D-printing zorgt voor lagere kwaliteit

Consumenten zijn er heilig van overtuigd dat het gebruik van een 3D-printer resulteert in een lager kwaliteitsproduct. Dit is juist niet waar. De 3D-printer zorgt namelijk voor een op maat gemaakt product voor iedere consument, van hoogwaardig materiaal. Om consumenten te overtuigen zijn er steeds meer bedrijven die zich bezighouden met informatie en nieuwsverschaffing. Zo ook http://www.3d-printergids.nl, een website die zich richt op zowel consumenten als bedrijven. Er is 3D-printer nieuws te lezen, maar ook een hoop informatie om zo te zorgen dat iedereen geïnformeerd is over de ontwikkelingen. De website kent een groeiende populariteit onder consumenten.