Oorzaken, verzorging en voorkomen van een vette huid

maart 25, 2015 0 Door websitefavourite

Een vette huid is meestal te herkennen aan een glimmend laagje op de huid, vaak in combinatie met grove poriën.  Een vette huid komt voornamelijk voor in het gezicht, de borst en de rug, dit komt doordat zich hier het meeste talgklieren bevinden. Deze talgklieren produceren talg wat zorgt voor de bescherming van de huid, als er echter meer talg aangemaakt wordt dan nodig is leidt dit vaak tot een vette huid, tevens kan een overschot aan talg ervoor zorgen dat er ontstekingen onstaan, ookwel acne genoemd. Bijna alle jongeren hebben last van een vettere huid in de pubertijd maar naar mate zij ouder worden neemt dit vanzelf af.

Oorzaken vette huid

Vaak kan aan een vette huid niet één specifieke oorzaak worden gegeven maar is het een combinatie van meerdere factoren. Erfelijkheid, dieet, hoormoonverandering, cosmetica en het weer kunnen allemaal een oorzaak zijn voor een vette huid.

Verzorging vette huid

De belangrijkste stap bij de verzorging van een vette huid is ervoor te zorgen dat deze in balans komt, hiermee wordt de pH-waarde van de huid bedoeld, bepaalde producten zoals zeep kunnen deze namelijk beïnvloeden. Verder is het belangrijk de huid zo schoon mogelijk te houden, maar dit wel te doen met zo min mogelijk zeep of andere schuimende producten, dit zorgt er namelijk voor dat de huid droog wordt en het lichaam nog meer talg gaat produceren.

Voorkomen vette huid

Aangezien er meerdere oorzaken zijn voor een vette huid is er geen specifieke manier om het te voorkomen maar er zijn wel een aantal tips die het probleem kunnen verminderen zoals  voldoende wassen, gezond en gevarieerd eten, voldoende water drinken en af en toe een gezichtsmasker nemen.