Met de kids naar Berlijn

maart 25, 2015 0 Door Laura

Steeds minder gezinnen kiezen ervoor om drie volle weken op vakantie te gaan. Korter en vaker op vakantie gaan, is in trek en de populariteit van stedentrips ten goede. Een korte reis is de perfecte manier om even lekker weg te zijn en andere landen te ontdekken. Omdat een korte vakantie voor het hele gezin ook betaalbaar moet zijn, wordt snel gedacht aan een stedentrip in buurlanden zoals Duitsland, Frankrijk of België.

Bijvoorbeeld een stedentrip Berlijn, enkele dagen naar Parijs of een dagje uit in Brussel of Antwerpen. Het is belangrijk dat er ook voldoende activiteiten zijn voor de kinderen. In Frankrijk heb je natuurlijk Disneyland Parijs, maar ook Berlijn is erg kindvriendelijk. Je kunt veel korting krijgen op het openbaar vervoer en er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen.

Tovertheater

Het Zaubertheater Jedlin is gevestigd in de wijk Charlottenburg. Al 25 jaar is dit het enige magische theater in Europa waar kinderen kunnen genieten van de shows van Igor Jedlin. Door de betoverende stunts en trucs van de goochelaar wanen kinderen zich in een droomwereld van magie. Jedlin is een illusionist, maar verwacht geen spectaculaire lichtshows. Je kunt unieke shows bezichtigen zoals “Magic Hits for Kids” en “Wonderful World of Magic”. Maar pas op, voordat je het weet, neem je deel aan de show! Jedlin pikt namelijk kinderen en volwassenen uit het publiek om mee te doen.

Legoland Discovery Centre

Het ontdekkingscentrum van LEGO in Berlijn opende haar deuren in 2007 en is sindsdien een populaire attractie voor kinderen. Er is een fabriekstour die laat zien hoe ’s werelds bekendste speelgoed wordt gemaakt. Daarnaast draait er een 4D animatiefilm en kun je verschillende tochten maken. De Dragon Ride is een tour door een kasteel met LEGO-beelden terwijl je in Adventure Trail door een jungle met dieren loopt.

Natuurlijk kunnen kinderen in het ontdekkingscentrum zelf ook met bouwsteentjes spelen, auto’s testen en met LEGO-boten varen. Er zit ook een restaurant in het Legoland Discovery Centre dus een hapje eten en drinken is ook mogelijk. Als afsluiting van een leuke dag kun je nog LEGO kopen in een uniek ingerichte store.