Flitsend op de weg met professionele fietskleding

maart 27, 2015 0 Door rbonlinemarketing

Je ziet het aan de fietskleding die de professionals tegenwoordig aan hebben. De markt is nog steeds in ontwikkeling en dat komt de consument ten goede. Het gaat daarbij niet alleen om de kwaliteit maar ook om het design en de pasvorm. Die is in de afgelopen tien jaar flink verbeterd.

Design van fietskleding

Ongeveer vijftien jaar geleden kenmerkte fietskleding zich door felle, vaak fluoriserende kleding. Althans, als het om shirts ging. De broeken waren vaak gewoon simpel zwart. Dat is vandaag de dag wel anders. Hedendaagse fietskleding is meer en meer modieus geworden, waarbij broek en shirt op elkaar worden afgestemd. Dat gebeurt bij profploegen, maar ook bij amateurclubs en de casual kleding die producenten van fietskleding aanbieden.

<h3Materiaal van wielerkleding

Tot en met de jaren zeventig reden wielrenners, profs en amateurs, in wollen truien en simpele katoenen broeken, vaak nog zonder zeem. Dat is in de afgelopen dertig jaar veranderd. Waar de overstap op lycra al een flinke verbetering was, is de fietskleding in dit millennium nog verder verbeterd. Het gaat dan niet alleen om wielerkleding voor koude omstandigheden, maar ook juist voor kleding in warm weer. De huidige fietskleding ventileert optimaal en de zemen in broeken zorgen ervoor dat zitvlakproblemen een stuk minder vaak voorkomen.

Pasvorm

Vroeger werd er bij het produceren van fietskleding totaal nog niet gedacht aan aerodynamica. Dat is nu helemaal anders, onder invloed van de ontwikkelingen die profploegen de laatste jaren hebben geïnitieerd. Met name voor wedstrijdrijders die voor Belkin rijden in Castelli kleding is het van belang dat de Castelli fietskleding (http://www.wieleroutfits.nl/castelli-fietskleding) erg goed aansluit op het lichaam. Daardoor heb je minder luchtweerstand en verspil je minder energie bij eenzelfde snelheid. Met name in tijdritten en lange tochten is dat van belang.

Verbeterd

Fietskleding is de laatste jaren dus flink verbeterd. Van de biefstuk in de broek en een loodzware katoenen trui is al lang geen sprake meer. De kleding van nu is vederlicht, goed isolerend, heeft een perfecte pasvorm en is daarbij ook nog mooi ontworpen.