Waar moet je op letten bij een kapotte autosleutel?

Waar moet je op letten bij een kapotte autosleutel?

januari 13, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Autosleutels zijn er niet voor gemaakt om heel te blijven, zo lijkt het soms. Drukknoppen, behuizingen…vaak is het materiaal kwetsbaar en gaat op een gegeven moment stuk. Probeer dat moment altijd voor te zijn. We geven hier enkele tips die ertoe leiden dat jij straks niet met een (autosleutel)probleem zit.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kun je voorkomen dat een autosleutel met bijvoorbeeld drukknoppen snel stuk gaat? Probeer de sleutel altijd voorzichtig te gebruiken. Dat wil zeggen dat je niet te hard op de drukknoppen moet drukken. Ook weer niet te zacht natuurlijk, want dan gaat de auto niet open. Zorgvuldig en voorzichtig gebruikt zorgt voor een langere levensduur van jouw autosleutel.

Hoe herken je een kapotte autosleutel?

Wanneer de drukknoppen een beetje stuk gaat, een beetje los zitten of al iets naar beneden gedrukt zijn, dan is het tijd dat alle alarmbellen gaan rinkelen. Dit is het moment dat u eigenlijk al een nieuwe sleutel of behuizing moet bestellen. Hiervoor heb je verschillende webshops. Deze auto-sleutel webshop is een van de grootste. Vroegtijdig een nieuwe sleutel in huis halen, voorkomt erger. U zit er toch niet op te wachten dat de drukknop straks helemaal los zit en is verdwenen? (je raakt ze namelijk makkelijk kwijt)

Wanneer de sleutel toch helemaal stuk is

Ik heb het zelf een keer meegemaakt: al mijn drukknoppen waren stuk en zelf niet meer aanwezig in de behuizing. Ik heb gemerkt dat je dan de sleutel nog wel kunt bedienen door op het metaal te drukken. Doe dit niet! Op een gegeven moment gaat namelijk ook de printplaat stuk en dan moet je een hele nieuwe sleutel aanschaffen. Niet erg, maar het is toch fijn wanneer je alleen de behuizing hoeft te vervangen in plaats van alles. Is het kwaad toch al geschiedt…koop gewoon een geheel nieuwe sleutel of laat er naar kijken.