Duurzaam energie opwekken

Duurzaam energie opwekken

januari 18, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Nederland is steeds meer bezig met ontwikkelen van duurzaam energie en warmte. Dit moet ook wel want er is gezamenlijk besloten met alle grote landen in de wereld om het uitstoot van CO2 te verlagen in de komende jaren. Door te hoge CO2 uitstoot is ons klimaat aangetast. Onze aarde warmte steeds sneller op en is er besloten om hier gezamenlijk wat tegen te doen. Het aantal natuurrampen is de laatste jaren gestegen. Het aantal natuurrampen zorgt voor veel slachtoffers en financiële problemen. Er zijn een aantal acties ondernomen door de overheid om deze gezamenlijke doelstelling te halen. Zo zijn de bijtellingen voor auto’s die op elektriciteit rijden gunstiger dan de auto’s die op benzine rijdt. Wij gaan een aantal maatregelen doornemen met jullie.

Duurzame huizen

Alle nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig voorzien van duurzame energiebronnen. En met warmteterugwinning zal het gebruik van brandstof verminderen. Als voorbeeld kan er gebruik worden gemaakt van zonne-energie. Bij de bouw kan er dan rekening mee worden gehouden met de zon gericht bouwen om zo maximaal gebruik te kunnen maken van de zon. Andere oplossingen zijn isolatie. Door goede isolatie blijft een huis zijn warmte behouden verminderd het de stookkosten. Voor energiezuinige Cv-installatie zijn er ook een aantal mogelijkheden voor die zorgt voor milieuvriendelijke warmtevoorzieningen. Als voorbeeld is er warmtepomp, windmolen en Pelletlkachels. Voor huizen die al gebouwd zijn is het ook mogelijk om via een subsidie van de overheid dit toe te passen bij je eigen huis. De prijzen van Pelletkachel zijn vrij hoog. Maar met een subsidie van de overheid word het een stuk interessanter.

Vervoer

Veel mensen zijn afhankelijk van vervoer met de auto of openbaar vervoer. Momenteel gebruiken 83% van deze auto’s fossiele brandstof. De overheid wil met bijtellingen voor Leaseauto’s voorkomen dat men in benzine/diesel auto’s gaan rijden. Sinds 2016 moet men voor benzine/diesel auto’s 21% bijtelling betalen. Voor volledige elektrische auto’s is dit maar 4%. Verwacht word dat de komende jaren de elektrische auto’s steeds goedkoper worden

fabrikanten

Van de fabrikanten wordt ook steeds meer verwacht dat zij hun CO2 afstoot verlagen. Wanneer zij boven de norm komen moeten ze een milieu boete betalen aan de overheid. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat fabrikanten zelf ook initiatief tonen in het oplossen van de CO2 uitstoot. Zo hoopt de overheid het grote hoeveelheid uitstoot te verminderen.