McDonald’s stopt met verkoop Small Wrap Saté

augustus 26, 2014 0 Door Blogbeheer

McDonald’s zou wel eens de populairste Fastfoodketen van Nederland kunnen zijn. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld meer likes op Facebook dan de Burgerking maar wordt wel overtroffen door KFC. Bij de KFC worden niet zoveel burgers verkocht en vooral andere kipproducten. Veel mensen vinden de McDonald’s een leuk bedrijf maar helaas komt er ook wel eens slecht nieuws naar buiten.

Zo werd onlangs bekend dat de Nederlandse tak van de fastfoodketen de Small Wrap Saté direct uit de verkoop heeft gehaald. Niet omdat het product slecht verkocht maar omdat een klant overleed ten gevolge van een allergische reactie na het eten van de wraps. NU.nl kreeg dit nare bericht bevestigd van een woordvoerster, genaamd Debbie de Wagenaar.

Opname in ziekenhuis

Het ziekenhuis stelde McDonald’s Nederland op de hoogte van een 17-jarige jongen die werd opgenomen na een hevige allergische reactie na het eten van de wrap. Hij had op 22 maart een vestiging in Amsterdam bezocht. Niet lang daarna kreeg de woordvoerster het bericht dat de jongeheer de allergische reactie niet had overleefd.

Uit respect heeft McDonald’s besloten om de verkoop van deze wrap per direct stop te zetten. De Small Wrap Saté is een prima product, maar uit respect voor de familie van de jongen heeft het bedrijf deze beslissing genomen. Volgens de NVWA is de voedselveiligheid niet in gevaar en wordt er daarom geen onderzoek ingesteld naar het incident.

Andere wraps McDonald’s
Het bedrijf heeft meerdere smaken van deze productlijn in de aanbieding en zal nog wel de wraps maken met kip. In verschillende vestigingen wordt deze wrap aangeboden in combinatie met wat groente en mosterdhoningsaus. Hier zijn nog geen ernstige klachten over binnen gekomen.