Afslanken zonder hongergevoel

augustus 24, 2014 0 Door Marije

Afslanken zonder hongergevoel, is dat mogelijk? Ontelbare mensen hebben het je immers voorgedaan, en evenveel zijn er voortijdig mee gestopt. Meestal was de beslissing om met diëten te stoppen gerelateerd aan een wellicht eerst sluimerend en nadien niet langer te onderdrukken hongergevoel. Misschien ben jij er wel van overtuigd dat het helemaal niet mogelijk is om te diëten zonder rammelende maag.

Als jij wilt afslanken zonder een hongergevoel dan nodigen wij jou van harte uit om dit artikel te lezen en zo tot andere inzichten te komen. Wie wil afvallen, denkt al gauw aan vlugge maar op lange termijn niet zo effectieve oplossingen. Eén van de kenmerken van een crashdieet is namelijk dat je maag opeens veel minder voeding te verwerken krijgt, waardoor ze, hoe kan het ook anders, als een soort natuurlijke reactie gaat protesteren. Wanneer dat gebeurt voel jij je waarschijnlijk niet zo gelukkig, en meteen ook veel minder gemotiveerd om verder te gaan met afvallen. Wij kunnen ons levendig voorstellen dat je dat knagende hongergevoel zo vlug mogelijk kwijt wilt, en daardoor terug volop gaat eten om de leegte in je maag te compenseren.

Op deze manier is het natuurlijk onmogelijk om een blijvend gezond gewicht te krijgen. Daarom gaan wij hier verder bekijken hoe je op een meer geleidelijke en gezonde manier een blijvend gewichtsverlies kunt bewerkstelligen.

Als je wilt afslanken door middel van diëten, dan is het de kunst om geleidelijk af te vallen. Dat kun je doen door mondjesmaat de hoeveelheid voedsel die je per maaltijd verorbert aan te passen. Op die manier zorg je ervoor dat je maag niet het slachtoffer wordt van een shockeffect, maar zich langzaam aan de veranderende situatie kan aanpassen. Je maag is immers beetje bij beetje gaan uitzetten op het moment dat je ongemerkt steeds meer ging eten. Nu is het zaak om dit proces even ongemerkt terug te draaien. Diëten als het Montignac dieet of het Dukan dieet doen dit bijvoorbeeld.

Het gewichtsverlies waarop je gehoopt had, zal misschien niet zo snel als verhoopt op gang komen, maar je maag zal zich zeker beter gedragen, zodat je het hele proces van afslanken langer kunt volhouden, en op die manier, zal je door geleidelijk af te vallen, ook een blijvend resultaat behouden. Je maag gaat immers langzaam krimpen, waardoor het hongergevoel verdwijnt of zelfs helemaal niet optreedt. Voor je er erg in krijgt, ben je dus echt aan het diëten zonder honger te lijden en met gezond eten. En dat is de enige manier om op een gezond gewicht te komen en het ook blijvend te behouden.