Let ook op je eetgewoonten tijdens vakantieperiode

september 29, 2014 0 Door Blogbeheer

Een van de meest gehoorde goede voornemens die in januari wordt geopperd, is gezonder gaan leven. Dat houdt in dat mensen meer op hun gewicht willen letten en dus gaan sporten / beter eten. Vaak ook met het oog op de zomervakantie want wie wil er nou niet met een goed lichaam over het strand paraderen? Toch blijkt dat de vakantieperiode vaak garant staat voor extra kilo’s.

Tijdens werktijden of colleges is het makkelijker om structuur aan te brengen en bijvoorbeeld op bepaalde tijden te kunnen eten. In de vakantie kun je lekker doen wat je zelf wil en is er minder houvast aanwezig. Het is veel makkelijker om naar een vette snack te grijpen of onregelmatig te eten. Hoe zorg je ervoor dat je toch niet aan komt tijdens je vakantie?

Beperk de calorie inname

Op vakantie kun je vaak lekker eten kopen bij strandtestjes of bij restaurants op de boulevard. Probeer dit te beperken en let ook op je alcoholinname. Op de camping wordt er vaak ’s avonds wel een biertje genuttigd en bij een all inclusive kun je gratis cocktails verwachten. Het is beter om voldoende water te drinken en drie tot vier maaltijden per dag in te plannen.

Natuurlijk is het geen probleem om een keer lekker uiteten te gaan. Ook dan kun je proberen op te letten en verstandig te zijn in wat je besteld. Vraag of ze rode kool koken en eet dit op naast een frisse salade van verschillende groenten. Gegrild kippenvlees of verse vis zijn gezonder dan een hamburger of een grote steak.

Je doet er ook goed aan om de stokbroodjes op tafel te laten staan en de sauzen, dressing en jus te verminderen. Als je dit apart laat serveren, kun je een keuze maken hoeveel je wilt gebruiken. Het nagerecht kan een lekker ijsje zijn maar het is wellicht verstandiger om wat fruit als dessert te nemen.