Internetten in 2016

Internetten in 2016

maart 25, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Internet bepaalt tegenwoordig een groot deel van iedereens leven. Belastingaangifte doen, contact maken met bedrijven, vrienden en kennissen en televisie en films kijken. Internet is tegenwoordig één van de, zo niet het, belangrijkste middel in het hedendaagse leven. Hoewel internet dus dagelijks in Nederland door bijna alle 17 miljoen mensen gebruikt wordt zijn er toch nog best veel plekken in het land waar het internet behoorlijk achterloopt qua techniek.

In veel dorpjes op het platteland bijvoorbeeld zijn er alleen ADSL-verbindingen beschikbaar. Dit is internet via de telefoonlijn wat voor elk huishouden een optie is omdat KPN (de beheerder van deze telefoonlijn) verplicht is om dit voor elk huishouden te regelen. De internetsnelheid van de traditionele ADSL-verbinding kan de vraag niet aan en er is teveel verlies als de afstand van het huis tot de wijkkast te groot is. Momenteel worden er verbeteringen toegepast op deze telefoonlijn waardoor er wel hogere snelheden behaald kunnen worden en er minder snelheidsverlies optreedt. Zo zijn internetsnelheden van 100 Mbit/s nu haalbaar waar dit eerst tot 12 Mbit/s ging.

Door dit snelheidsverlies bij ADSL zijn er veel huishoudens die teveel betalen voor hun internetabonnement. Zij hebben bijvoorbeeld de keuze tussen een abonnement met een internetsnelheid tot 50 Mbit/s en één tot 20 Mbit/s. Omdat ze kinderen hebben die online actief zijn kiezen ze voor de 50 Mbit/s en betalen hier logischerwijs een hoger maandbedrag voor. Wat ze niet weten is dat ze in de praktijk maar 8-10 Mbit/s kunnen halen via ADSL vanwege de afstand van hun huis tot de wijkcentrale. Op deze manier betaalt dit huishouden dus onnodig teveel geld aan hun internetabonnement. Haal jij thuis ook een veel lagere internetsnelheid dan waar je voor betaalt? Dan kan overstappen van internetprovider jou helpen om honderden euro’s per jaar te besparen.

Overstappen van internetprovider kan op een vergelijkingswebsite als Overstappen.nl. Internetaanbieders vergelijken doe je op basis van soort aansluiting, internetsnelheid en contractduur. Op basis van jouw postcode en huisnummer wordt een vergelijking gemaakt met alle providers die beschikbaar zijn op jouw adres. Bij alle abonnementen wordt er een ‘te verwachten snelheid’ gegeven zodat je weet waar je aan toe bent.

Wil je profiteren van maandelijkse kortingen, gemakkelijke bereikbaarheid bij eventuele storing en alle diensten op één factuur? Dan kan een alles in 1 abonnement een goede keuze zijn; dat is namelijk een abonnement met internet, bellen en televisie bij dezelfde provider. Bij een alles in 1 abonnement heb je behalve internetsnelheid nog andere verschillen. Zo worden er verschillende zenderpakketten aangeboden voor de televisie en kan er verschil zijn in de vrijheid om onbeperkt te bellen voor een vast bedrag. Internet bellen tv vergelijken op Overstappen.nl is onafhankelijk, overzichtelijk en gratis. Bij de meeste providers kan je ook gebruikmaken van de overstapservice. Dit houdt in dat je niet zelf je huidige abonnement hoeft op te zeggen en dat alles voor je wordt geregeld.