Hypotheekrente

maart 14, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Door de crisis is de hypotheekrente de afgelopen jaren flink gedaald. Dankzij de lage hypotheekrente wordt het een stuk interessanter om een woning te kopen. De maandlasten kunnen namelijk een stuk lager liggen. Op een leenbedrag van 200.000 euro kan de lage rente voor maandlasten zorgen die 100 – 200 euro lager liggen in vergelijking tot voor de crisis.

Hypotheekrente vergelijken
Als u een hypotheek wilt afsluiten is het belangrijk om de verschillende hypotheekrentes te vergelijken. Bij hypotheekverstrekker A ligt de rente op 2,9%, terwijl deze bij een andere hypotheekverstrekker op 2,7% ligt. Dit lijkt een klein verschil, maar het kan zomaar 10 of 20 euro per maand schelen.
Het vergelijken van hypotheekrentes is bijzondere eenvoudig. Via het internet kunt u gebruik maken van zogenaamde vergelijkingssites. Binnen een minuut ziet u welke hypotheekverstrekker de meest gunstige rente biedt en welke verstrekker een veel te hoge rente vraagt.

Kwaliteit
Naast de hoogte van de hypotheekrente is het ook belangrijk om de kwaliteit van een hypotheekverstrekker te onderzoeken. Is de hypotheekverstrekker goed in het beantwoorden van vragen? Wordt er een correct advies gegeven, of vindt er misleiding plaats? Een antwoord op dergelijke vragen kunt u krijgen door het opvragen van recensies. Via internet is het fluitje van een cent om reviews over geldverstrekkers te vinden. Als u zoekt op de naam van de geldverstrekker + ervaring in Google bijvoorbeeld, dan zult u bijna altijd recensies vinden. Alleen als het een vrij nieuwe geldverstrekker betreft kan het voorkomen dat er nog geen recensies zijn.

Offerte aanvragen
Zodra u een hypotheekverstrekker heeft gevonden die een lage rente in rekening brengt kunt u een offerte aanvragen. Dit kunt u eenvoudig via de website van de geldverstrekker doen. De geldverstrekker zal op basis van uw persoonlijke financiële situatie beoordelen hoeveel u kunt lenen. U krijgt een offerte waarop vermeldt staat hoeveel de hypotheekrente, de aflossingstermijn en het aflosbedrag bedraagt. Als u de offerte wel ziet zitten kunt u deze accepteren.