Hulp nodig bij het maken van een taart?

augustus 4, 2014 0 Door Blogbeheer

Sommigen zullen het maken van taarten als een activiteit voor oma beschouwen, maar dat is al een geruime tijd niet meer zo. Het bakken van producten zoals koekjes, cakes en taarten wordt steeds populairder en wordt in verschillende leeftijdsklassen gedaan. Op aanbiedingensites zie je daarom regelmatig een workshop verschijnen voor het versieren van dit soort etenswaren.

Overigens is het ook heerlijk om op een regenachtige middag een taart te bakken. Of het nou een appeltaart, cheesecake, of een recept op Monchoutaart.net betreft. Het internet biedt een groot aanbod met recepten die je verder helpen. Onderstaande tips zijn niet op een recept toegespitst maar kunnen ook een helpende hand bieden.

1. Voorbereiding is het halve werk

De eerste tip klinkt misschien een beetje cliché maar daarom zit er een goede kern van waarheid in. Het kan zeker geen kwaad om vooraf het recept door te lezen en te bekijken welke stappen je moet doorlopen en hoeveel tijd de handelingen in beslag nemen. Ook is het goed om vooraf het gewenste keukengerei en de benodigde ingrediënten klaar te zetten.

Het bakken van een taart is geen moeilijke opgave maar vereist wel de nodige nauwkeurigheid. Als je een stap overslaat of iets niet helemaal goed doet, loop je het risico dat de taart mislukt. Iets dat absoluut niet mag gebeuren!

2. Besteed aandacht aan de bodem (deeg)

De bodem van de taart kan uit verschillende materialen bestaan. Zo wordt er bij een monchoutaart wel eens Bastognekoeken gebruikt, terwijl biscuits ook een optie zijn. In veel taarten zie je echter dat er nog steeds een deegsoort wordt gebruikt. Je doet er goed aan om voldoende aandacht aan de bodem te besteden aangezien het een belangrijk onderdeel van het gebak is. Bak het blind om de gaarheid te garanderen en zorg ervoor dat de bodem niet soppig wordt.