Hoe belangrijk is een goed ingericht kantoor?

november 10, 2014 0 Door rockmart

Een goed ingericht kantoor zorgt voor een hoge arbeidsproductiviteit. Ook is het belangrijk dat je op een kantoor zo ergonomisch verantwoord mogelijk kunt werken om bijvoorbeeld ziekteverzuim te voorkomen. Maar hoe pak je dit aan?

Er zijn een hoop mensen die door onwetendheid of onoplettendheid op kantoorinrichting last hebben van lichamelijke klachten. De meest voorkomende klacht is RSI oftewel Repetitive Strain Injury. Deze klacht ontstaat door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde taak. Deze klachten zijn te voorkomen wanneer je aandacht besteed aan ergonomie. De veiligheid, gezondheid en comfort op de werkvloer zijn erg van belang. Kantoormeubelen spelen hierbij dan ook een grote rol.

 

kantoorinrichting-voorbeeldHet bureau vormt de basis van de werkplek. Een goed bureau is nodig om zo praktisch mogelijk te kunnen werken. Het moet de juiste afmeting hebben en in hoogte verstelbaar zijn. De hoogte van je bureau is belangrijk om zo ergonomisch verantwoord mogelijk te kunnen werken. Hier draagt natuurlijk ook de bureaustoel aan bij, aangezien deze het juiste zitcomfort en zithouding moet bevatten om lichamelijke klachten te voorkomen. Een goede bureaustoel moet verstelbaar zijn, zodat je de geschikte zitdiepte, hoogte en positie van de armen kunt bepalen.

 

De styling bij de keuze van je kantoormeubelen is ook een belangrijk onderdeel. De styling hangt voor een groot deel samen met de sfeer op kantoorinrichting. Een goede sfeer draagt bij aan het comfortniveau. Hoe hoger het comfortniveau, hoe minder gezondheidsrisico’s. Het is daarom erg belangrijk dat hier goed over wordt nagedacht. Kleurkeuze is hierbij essentieel. Een warme kleur zorgt voor een betere sfeer dan een koude kleur. Kies de kleur van bijvoorbeeld je bureau op basis van de kleuren op je kantoorinrichting. Op elkaar afgestemde kleuren zorgen dan voor rust en eenheid.