Goedkope vliegtickets

maart 14, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Goedkope vliegtickets
Er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om goedkope vliegtickets te vinden. Een tijd geleden had je alleen de mogelijkheid om een vliegticket via een lokaal reisbureau te boeken. Met de komst van het internet is hier gelukkig een eind aan gekomen. Tegenwoordig kun je de prijzen van vliegtickets eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo kun je vaak binnen één minuut zien welke vliegtuigmaatschappij de goedkoopste vlucht aanbiedt.

Boek ver van tevoren
Als u goedkope vliegticket wilt boeken is het belangrijk om ver van tevoren te boeken. Over het algemeen liggen de prijzen voor vliegtickets hoger naarmate de vliegdatum dichterbij komt. Het is dus beter om een vliegticket te boeken voor een vlucht die over 5 maanden plaatsvindt in plaats van te wachten tot 2 weken voor vertrek.

Low-cost airlines
De goedkope vliegtickets zijn vaak te vinden bij zogenaamde low-cost airlines. Dit zijn vliegtuigmaatschappijen zoals Easyjet en Wizzair bijvoorbeeld. Maatschappijen zoals KLM zijn bijna altijd duurder. Het is wel belangrijk om altijd goed naar de bijkomende kosten te kijken. Soms zijn de “kale” vliegticketprijzen laag, maar komen er tijdens vervolgstappen op de website veel kosten bij. U kunt ervanuit gaan dat u voor ruimbagage een bedrag extra zult moeten betalen.

Vergelijken via internet
Via internet kunt u gebruik maken van een zogenaamde vliegticket vergelijker. U hoeft alleen maar de vertrekluchthaven, bestemming, vertrekdatum en terugkeerdatum op te geven. Het vergelijkingssysteem zal vervolgens bekijken welke vliegtickets voldoen aan uw eisen. Op nummer één ziet u de goedkoopste aanbieder. Of kijk eens op

Kwaliteit van een vliegtuigmaatschappij
Voordat u besluit om direct het goedkoopste ticket te boeken is het verstandig om ook naar de kwaliteit van een maatschappij te kijken. Dit kunt u doen door ervaringen van vakantiegangers te lezen die eerder met de maatschappij hebben gevolgen. Als u Google gebruikt kunt u de naam van de vliegtuigmaatschappij + ervaringen als zoekterm opgeven. Als snel ziet u verschillende resultaten op uw scherm. Lees een aantal recensies door en u komt er al vrij snel achter of de maatschappij betrouwbaar is of dat er veel negatieve verhalen te lezen zijn. Het is dus verstandig om naast de prijs ook naar de kwaliteit van een vliegtuigmaatschappij te kijken.