Auto in Duitsland kopen

maart 17, 2015 0 Door mvwijn

In Nederland is de markt voor gebruikte auto’s al tijden overspannen. Er is te veel aanbod van grote dieselmodellen en te weinig aanbod van kleine, zuinige auto’s. Door allerlei belastingmaatregelen zijn deze auto’s tegenwoordig veel populairder dan vroeger. Tegelijkertijd beseffen mensen dat grote auto’s duur zijn in onderhoud, wegenbelasting en verzekering waardoor ook deze groep een kleiner model wenst. Het gevolg is dat er veel auto’s moeten worden ge├»mporteerd vanuit het buitenland. Dit gebeurt door autobedrijven die massaal auto’s inkopen en deze op de Nederlandse markt aanbieden.

Kopen van een auto in Duitsland is voordelig

Vooral Duitsland is een populair land waar handelaren gebruikte en nieuwe auto’s kopen om aan de vraag in Nederland te voldoen. Maar ook steeds meer particulieren ontdekken dat het kopen van een auto in Duitsland ze veel voordeel kan opleveren. Duitsland is een groot land met veel meer aanbod van gebruikte en nieuwe auto’s dan in Nederland. Als particulier in Duitsland een auto kopen betekent dat je dus meer keuze hebt en meer kans maakt de auto te vinden die je ook echt zoekt.

Een auto kopen in Duitsland en deze importeren

Dat zoeken gebeurt natuurlijk online. Ook in Duitsland zijn er allerlei sites waar je gebruikte auto’s kan vinden, zoals Mobile.de en Autoscout.de. Natuurlijk is het leuk om op zo’n website je droomauto te vinden, maar daadwerkelijk een auto kopen in Duitsland en deze importeren is een ander verhaal. Niet veel mensen hebben de kennis om de kwaliteit van een aangeboden auto goed te beoordelen, de aankoop te doen en om alle formaliteiten van importeren en BTW berekenen tot een goed einde te brengen.

Kies voor een importbedrijf

Zelf een auto in Duitsland kopen en deze importeren kan voordelig zijn, maar het kan ook goed uitpakken. Om ervoor te zorgen dat u geen kat in de zak koopt is het verstandig een bedrijf in te huren dat verstand heeft van auto’s en van het hele aankoop- en invoertraject. Uiteraard kost zo’n bedrijf geld, maar de besparing die het u kan opleveren en vooral het feit dat u er geen kopzorgen aan heeft is voor velen de reden om voor een importbedrijf te kiezen.