Geld lenen

maart 12, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Wilt u geld lenen, maar weet u niet precies hoe u dit het beste kunt aanpakken? Wij helpen u graag en geven u daarom een aantal waardevolle tips die u helpen om voordelig geld te lenen. Zo betaalt u niet teveel en kunt u toch uw dromen verwezenlijken!
Doel en leenbedrag
Geld lenen doet u niet zonder een doel. Heeft u zich al afgevraagd waarom u precies geld wilt lenen? Misschien wilt u graag een nieuwe auto kopen, een verbouwing doen of uw droomkeuken kopen. Allemaal zaken die behoorlijk wat geld kunnen kosten, we praten hier over duizenden euro’s. Als u het doel heeft bepaald is het belangrijk om het exacte leenbedrag vast te stellen. Hoeveel heeft u precies nodig? Wellicht heeft u ook wat spaargeld dat u kunt inzetten. Stel dat u een nieuwe keuken wilt kopen van 12.500 euro en u heeft al 1.000 euro, dan zult u dus 11.500 euro moeten lenen om de keuken te kunnen bekostigen.
Offertes aanvragen
Als het exacte leenbedrag bekend is kunt u offertes bij geldverstrekkers gaan aanvragen. De geldverstrekkers zullen bekijken of zij u wel geld kunnen lenen. Stel dat u werkloos bent, dan zijn de leenmogelijkheden zeer beperkt namelijk. Ook met een laag inkomen wordt het lastig om geld te lenen. Onder andere de hoogte van uw inkomen, uw woon- en gezinssituatie zijn bepalend voor het maximale leenbedrag. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen, u krijgt dan vanzelf bericht over de leenmogelijkheden. Daarnaast hanteert elke geldverstrekker een eigen rentepercentage. Het kan dus zijn dat een lening bij geldvertrekker A veel duurder is dan bij geldverstrekker B. Door minimaal drie verschillende offertes aan te vragen kunt u goed vergelijken, niet alleen op basis van de kosten, maar ook op kwaliteit.
Kwaliteit beoordelen
Hoe kunt u de kwaliteit van een geldverstrekker beoordelen? Dit kan door middel van het lezen van reviews en ervaringen. Het internet staat vol met ervaringen van ex-klanten. Wat zeggen ze over de geldverstrekker, zijn ze tevreden over de dienstverlening? Hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid als er vragen zijn? Dit zijn belangrijke vragen die veel zeggen over een geldverstrekker. Heeft u een goedkope geldverstrekker gevonden, maar komt u veel negatieve recensies tegen op het internet? In dat geval kunt u beter op zoek gaan naar een andere geldverstrekker, één die positiever beoordeeld wordt.
Aflostermijn
Heeft u al nagedacht over de aflostermijn? Over het algemeen wordt een lening duurder naarmate de aflostermijn toeneemt. Met andere woorden, lost u de lening af binnen 12 maanden in plaats van 24 maanden, dan bent u bijna altijd goedkoper uit. Bij een snellere aflossing zal het aflossingsbedrag per maand uiteraard wel hoger zijn.
Offerte accepteren Heeft u een offerte gekregen die u wel bevalt? In dat geval kunt u de offerte accepteren. Het geleende bedrag wordt vervolgens z.s.m. op het opgegeven rekening nummer overgemaakt. U kunt met het geleende geld uw droom verwezenlijken. Eindelijk kunt die nieuwe auto, keuken of boot kopen!