Geld lenen

Geld lenen

oktober 6, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Geld lenen is makkelijker gezegd dan gedaan, er zijn een aantal vragen te beantwoorden. Waar ga je lenen, welk bedrag en in wat voor periode wil je terugbetalen? Een veelgevraagde lening is er één van 1000 euro, ook een lening van 2500 euro is een gewild bedrag. Laten we de verschillende leningen eens vergelijken om te kijken wat de beste oplossing is.

Doorlopend Krediet

Geld lenen wat is de beste lening, met een doorlopend krediet kun je al een lening aanvragen vanaf 2500 euro, voor kleinere bedragen is dit ook wel geschikt want je krijgt het geleende bedrag niet op je rekening gestort, maar het wordt beschikbaar gesteld. Sta je dus wat sterker in je schoenen dan kun je het geld wat je niet nodig hebt gewoon niet opnemen, je hoeft er dan ook geen rente over te betalen. Een ander voordeel van een doorlopend krediet is dat je afgeloste bedragen weer mag opnemen. Of dat altijd een voordeel is dat is afhankelijk van je bestedingspatroon. Voor goede informatie kan je op ook https://direct-geld.com/ terecht.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is eigenlijk bedoelt voor het doen van een grote aankoop, zoals een auto. Met deze vorm van geld lenen krijg je het gevraagde bedrag wel in één keer op je rekening gestort zodat je gelijk je aankoop kunt bekostigen. Bedrag die je al hebt terugbetaald kun je niet weer opnemen. Voordeel van de persoonlijke lening is, de rente is vast over de gehele periode.

Geld lenen wat is de beste lening

Een minilening is een bescheiden bedrag van rond de 800 euro die je snel op je rekening gestort krijgt, maar je moet deze wel weer snel terugbetalen, meestal tot maximaal 45 dagen. De minilening is aan te vragen vanaf 100 euro en kan je helpen met een rekening die je even snel moet betalen terwijl je salaris pas later in de maand gestort wordt.
Let wel op de eventuele extra kosten die je moet betalen. Er zijn minileningen die weinig extra kosten hebben, maar er zijn er ook waarbij je minimaal 100 euro aan kosten hebt. Het is dus zaak om goed te vergelijken. Voor een minilening is een BKR registratie niet erg.

Waar je ook geld gaat lenen blijf altijd goed opletten en blijf kritisch. Want hoe wel geld lenen even kan handig zijn kost het ook geld. Je moet rekening mee houden dat er altijd rente op zit en dat je altijd meer terug moet betalen dan dat je geleend hebt.