Elke maand flink geld besparen? Lees dan onze tips!

augustus 17, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Er zijn veel dingen waar je geld mee kan besparen, soms gaat het om een paar euro per maand maar als je dit bij elkaar optelt is dat op jaarbasis een flinke besparing! Hierbij wat tips voor thuis en voor op kantoor om kosten te besparen.

  1. Douche korter

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders zo’n 5 keer per week onder de douche staan en dan zo’n 9 minuten lang. Als je gaat kijken naar een gezin met 4 personen en die 4 minuten korter zou laten douchen bespaar je daar zo’n 220 euro per jaar op. Flinke bak geld als je het ons vraagt.

  1. Vervang enkel glas door HR++ glas

Dubbel glas heb je vast wel van gehoord, het isoleert vele malen beter. Zo blijft de warme langer binnen en de koud dus buiten. Het is wel een investering die je moet maken maar het levert op langer termijn veel geld op aangezien je minder hoeft te stoken. Ook zal het geluid van buiten beter dempen.

  1. Laat de cv-installatie optimaal inregelen

Bij de meeste woningen of kantoren is de cv-installatie niet optimaal ingeregeld. Door de doorstroming van het water in de radiatoren te verbeteren, daalt het gasverbruik met 10% tot zelfs 20%. U voelt bovendien dat de warmte beter verspreid is in uw huis. Vraag een expert om de cv-installatie goed in te stellen.

  1. Plaats radiatorfolie

Door het plaatsen van radiatorfolie weerkaatst de warmte zo de kamer in, zonder dat het verdwijnt in de koude muur naar buiten. Stoken doen we namelijk niet voor de buitenlucht.

  1. Graadje minder

Zet de thermostaat standaard een graadje lager. Als die zoals in veel huizen boven de 20 graden staat dan kan dit al snel oplopen. Als je gezond bent en wel wat kan hebben dan is een graadje lager geen probleem toch?

  1. Isoleer cv-leidingen

Isolatie is belangrijk, en dan niet alleen bij je ramen. CV leidingen isoleren die door koude ruimtes lopen kan een hoop besparen.

  1. Draai radiatoren dicht

Heb je ruimtes waar je nauwelijks bent? Draai dan hier de radiatoren gewoon dicht en zorg dat de deur ook dicht zit. Zo bespaar je een hoop stookkosten. Wel is het dan aan te raden deze eens per maand even een uurtje open te zetten om te zorgen dat er geen roest e.d. komt.

  1. Gebruik een waterbesparende douchekop

Het klinkt misschien niet gelijk interessant maar een waterbesparende douchekop is zeker wel goed om te hebben. Je kan er wel zo’n 20 procent mee besparen op water- en energiegebruik. Zeker als er veel mensen thuis douchen kan dit veel besparen, leuk meegenomen toch? En dat terwijl je nog even lekker kan douchen

  1. CV Ketel of Stoomketel

Het is ook goed om te weten dat hele oude ketels veel kosten om te onderhouden en om te laten stoken. De investering in een nieuwe CV of Stoomketel is dan misschien vrij veel maar dat haal je er zeker wel uit op een langer termijn. Hoe langer je wacht, hoe meer het je gaat kosten.

Bron: https://www.scharfftechniek.nl/stoomketels/