Gebruik deze darttips

Gebruik deze darttips

februari 27, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Wil jij net zo goed worden als de darters Raymond van Barneveldt of Michael van Gerwen? Laat dan zeker deze darttips en-gebruiken niet liggen. Door de basisprincipes van het darten serieus te nemen maak jij misschien wel kans om een echte topper te worden.

Hoogte en afstand

Weet je al hoe hoog een dartbord moet hangen? En wat de exacte afstand is om pijltje te werpen? Een dartbord hangt perfect wanneer het midden van de Bulls-eye op 173 centimeter van de grond hangt. De afstand waarop je moet werpen is 237 centimeter.

Gewicht van de pijlen

Waar je ook goed rekening mee moet houden is het gewicht van de dartpijlen. Een gemiddelde pijl weegt 23 gram. Pijlen onder dit gewicht worden over het algemeen als (te) licht beschouwd. Pijlen vanaf 24 gram zijn weer te zwaar. Ben je een beginnende speler? Dan is het raadzaam om met pijlen van 24 gram of meer te beginnen. Die pijlen zullen namelijk minder snel ‘zwabberen’. Ben je zover dat je techniek beter is, dan kun je spelen met lichtere pijlen.

Levensduur van de pijlen

Hoe lang kunnen jouw dartpijlen mee? Dit is in ieder geval belangrijk om goed in de gaten te houden. Pijlen die versleten zijn of niet meer goed werken resulteren uiteraard in slechtere prestaties. De kwaliteit van de pijlen hangt erg samen met de gebruikersintensiteit, maar ook de kwaliteit van het dartbord waarop je gooit. Wanneer jouw dartbord verouderd is heb je veel meer kans op bounces, waardoor pijlen vallen en eerder stuk gaan. Je kunt ook regelmatig de punten van de pijlen vervangen. In de praktijk kun je dan heel lang met dezelfde pijlen blijven gooien. Vaak merk je toch dat veel darters meteen hun pijlen vervangen. Dit heeft te maken met het feit dat op nieuwe dartpijlen weer meer grip zit.

Alle tips gelezen? Succes met jouw dartloopbaan.