De populariteit van de meubelwebshop

De populariteit van de meubelwebshop

februari 23, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Winkelen wordt steeds populairder op het internet. Dat geldt ook voor de aanschaf van meubelen. Waar jaren geleden mensen toch nog wel vaak de fysieke winkels bleven opzoeken, zien we een duidelijk trend in het aantal online bestellingen. Betere voorwaarden en consumentengemak dragen bij aan lagere drempels om meubels online aan te schaffen. Consumenten durven aankoopkeuzes meer aan zonder dat ze het gevoel hebben dat ze veel risico’s lopen.

Flexibele dienstverlening

Consumenten ervaren vaker het gemak bij de aanschaf van bijvoorbeeld een bank of stoel. Een fabrikant of webshop stelt zich tegenwoordig flexibeler en makkelijker op wanneer het om leveringsvoorwaarden gaat. Zit jouw bank toch niet zo lekker? Dan bestaat er steeds vaker de mogelijkheid om het product te (laten) retourneren. Hiermee wordt gezorgd dat consumenten minder risico’s lopen voor een mislukte aankoop. Gevolg: consumenten gaan eerder online bestellen.

User experience

Een andere belangrijke reden is dat de user experience de laatste jaren sterk is vergroot binnen webshops. Wie tegenwoordig online een bank, tafel of stoel bestelt, die krijgt bijna het gevoel alsof hij of zij in een fysieke winkel staat. Online meubelshops beschikken over allerlei functies waarmee je producten nog beter kunt ervaren. Denk aan het inzoomen van afbeeldingen en producten, jouw product op maat maken met verschillende kleuren of grootte etc.
Eigenlijk is het nog wachten op het moment dat je een meubelstuk online kunt inpassen en ervaren in jouw huidige inrichting van jouw huis.

Gemak van thuis bestellen

Een 3de reden voor een grotere populariteit van het bestellen online is dat consumenten steeds meer en beter het gemak van thuis bestellen inzien. Niet het huis uit hoeven om die ene stoel of tafel te bestellen, is dat niet aantrekkelijk? Wanneer risico’s van het online bestellen kleiner worden en de flexibiliteit door webshops, aanbieders en fabrikanten groter wordt, dan ontwerpen consumenten zich meer aan het gemak om achter de computer een product uit te kiezen. Naast het via internet bestellen bieden aanbieders steeds betere services op het gebied van levering, betalingen en andere vormen van service.

Wil een meubel bestellen? Schroom je daarom niet het internet op te gaan.