De lente komt eraan: tijd om buiten te gaan spelen!

De lente komt eraan: tijd om buiten te gaan spelen!

februari 28, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Hoewel het weer ons nog een beetje in de steek laat komt de lente eraan en wordt het tijd om buiten te gaan spelen. Hoe kun je dit beter doen dan in een cool speelhuis! Goed voor uren en uren speelplezier!

De keuze die je als ouders hebt om het kroost naar buiten te krijgen, zijn bijzonder groot. Koop je klein speelgoed voor buiten of ga je voor het grote werk: een cool speelhuis, goed voor uren en uren speelplezier. Heb je de keuze gemaakt om een speelhuis aan te schaffen, dan is de vraag wat voor soort speelhuis je het beste kunt aanschaffen.

Je kunt kiezen uit een speelhuis van kunststof of van hout. Beide typen hebben voor- en nadelen. Zo heeft een kunststof speelhuis weinig onderhoud nodig. Wel moet je af en toe het speelhuisje schoonspuiten. De regen kan groene aanslag achterlaten. Daarnaast kan dit type vaak makkelijk in- en uit elkaar gehaald worden.

Het nadeel aan dergelijke huisjes is dat deze vaak geleverd worden met accessoires. Deze accessoires kunnen misschien snel kapot gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan plantenbakken of een deurbel. Gelukkig bieden de meeste leveranciers de mogelijkheid deze accessoires na te bestellen.

 

De lente komt eraan: tijd om buiten te gaan spelen!

Duurzaamheid

Wil je duurzaamheid, dan kies je voor een houten speelhuis. Je dient dan wel op te letten of het houtwerk na verloop van een aantal jaar niet toe is aan een likje verf. Een dergelijk speelhuis haal je voorafgaand aan de winter niet snel uit elkaar. Dit kan een nadeel zijn. Of juist een voordeel. Wat is er nu leuker om tijdens de wintermaanden de kinderen te laten spelen in hun houten huisje? Zeker in de sneeuw kan dit een enorm leuke ervaring zijn.

Het nadeel van de houten speelhuisjes is dat deze dus onderhoudsgevoelig zijn. Of dit kan juist een leerzame ervaring zijn voor de kinderen. Hoe onderhoud je het huisje, zodat het langer mee gaat? Hoe maak je het huisje eventueel nog mooier, zodat het op een later tijdstip ook nog eens doorverkocht kan worden?

De lente komt eraan: tijd om buiten te gaan spelen! Dat kan met de speelhuisjes die verkrijgbaar zijn via De Buitenspeelshop.nl. Deze webshop biedt overigens meer dan alleen maar speelhuisjes. Via de website kan ook allerlei ander buitenspeelgoed besteld worden. Denk dan aan trampolines, hockeydoelen, voetbaldoelen en natuurlijk rijdend speelgoed.

De lente komt eraan: tijd om buiten te gaan spelen!

Rijdend

Wanneer we het over rijdend speelgoed hebben, dan valt een ding zonder meer op: de Gauswheel Spirit Stage 1+. Een hele mond vol voor een combinatie tussen een step en skateboard. Ieder kind met een lengte van 140cm of hoger beleefd hier uren speelplezier op. Voor de oudere kinderen, zijn er verschillende andere modellen die een zwaarder gewicht kunnen dragen. Alle modellen zijn terug te vinden via deze link.

Kortom, er is veel te doen deze lente en zomer! Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan is de website zeker de moeite van het bezoeken waard om uit te vinden welk soort buitenspeelgoed het beste geschikt is voor jouw kroost.