Een afzuigkap zonder afvoer

oktober 22, 2014 0 Door bartw

Tijdens het koken vervuil je de lucht in de je keuken. Om ervoor te zorgen dat er geen etensgeur in huis blijft hangen en de lucht gezond blijft, heb je een afzuigkap nodig. Maar is een afzuigkap zonder afvoer goed genoeg?

Een afzuigkap zonder afvoer zuigt de verontreinigde lucht op door een filter en blaast deze vervolgens weer schoon terug de keuken in. Het is een belangrijk apparaat in elke keuken omdat het veiligheid bied en zorgt voor een comfortabelere kookervaring. Ook zorgen afzuigkappen ervoor dat het brandalarm niet afgaat vanwege de rook.

Wat is het verschil tussen een afzuigkap afvoer en geen afvoer?

Er zijn verschillende afzuigkappen verkrijgbaar. De meest efficiënte variant voer de verontreinigde lucht af naar buiten. Deze soort vereist echter wel dat er een gat in het plafond of de muur geboord is, iets wat bij huurhuizen en appartementen vaak onmogelijk is. Om deze reden is de afzuigkap zonder afvoer ontworpen, en deze bied de ideale oplossing met slechts een klein beetje verlies van efficiëntie.
De montage van de afzuigkap zonder afvoer is ook stukken makkelijker, je hoeft alleen maar te zorgen voor een elektrische aansluiting en een paar schroeven.

Het onderhoud

De afzuigkap zonder afvoer vereist wel wat meer onderhoud. Omdat deze gebruik maakt van een filter, en deze bij overmatig koken snel vies zal worden, moet er vaker schoongemaakt worden om beschadiging op de lange termijn te voorkomen. Ook is het verstandig om de filter één keer in de zoveel tijd te vervangen om optimale prestaties te behouden. Dit vervangen is vaak niet moeilijk, maar zorg er in ieder geval wel voor dat je de handleiding na aankoop van de afzuigkap bewaard zodat je het juiste type filter op de juiste manier kunt monteren.

Stijlen van verschillende afzuigkappen

Een afzuigkap zonder afvoer is een noodzakelijk apparaat in elke keuken. Naast dat het functioneel is, kan het ook nog een mooi ontwerp hebben die helemaal bij de stijl van je keuken past. Er zijn een heleboel modellen beschikbaar, van antiek tot modern, dus je hebt keus genoeg. De primaire functie zal altijd hetzelfde blijven.