Drones zijn de toekomst!

maart 10, 2015 0 Door OnSquare

Drones zijn een opkomend product, over een aantal jaar is de drone misschien wel net zo populair als de hedendaagse smartphone. Want wie wil er nou niet een drone die je volgt om foto’s en selfies te maken wanneer je aan het sporten bent? Eén ding is zeker, drones zijn de toekomst!

Wet en Regelgeving

Mooie gedachten zal je denken. Maar, mag ik wel een drone gebruiken? Overtreed ik hiermee niet de Nederlandse wet? Wanneer jij je aan de volgende regels houdt, zul je geen last hebben van de overheid. Zo is het verboden;

  • te vliegen boven bebouwing;
  • te vliegen boven mensenmenigten;
  • te vliegen boven auto(snel)weg en spoorlijnen;
  • te vliegen binnen een straal van 3 km van civiele- en militaire luchthavens;
  • hoger dan 300 meter boven de grond of een object te vliegen;
  • ‘s nachts te vliegen

Maar voor commerciële inrichtingen is het een heel ander verhaal! Het zakelijke gebruik van drones verboden. Mits er een ontheffing is aangevraagd bij de Inspectie voor Leefomgeving en Transport.

Drone

Wat zijn drones?

Volgens de Nederlandse wet is een drone een onbemand luchtvaartvoertuig. Je hebt dus te maken met het wetboek voor Luchtvaart, met het in acht nemen van de bovenstaande regels.

Een drone wordt ook wel een quadcopter genoemd, omdat deze een viertal roterende bladen heeft (zoals een helikopter er 2 heeft).
Daarnaast kunnen ze een camera dragen waarmee foto’s of video’s gemaakt kunnen worden.

Hoeveel kosten ze?

Drones zijn er in allerlei soorten en maten, de prijs van een drone begint meestal rond de €75,00. Een drone met camera begint meestal rond de €125,00. Daarnaast zijn er verschillende types drones. De goedkoopste drones zijn meestal niet groter dan 12 x 12 centimeter. Terwijl een drone van ruim €1250,00 tot wel 30 x 30 centimeter

Bij Dronebird hebben we al drones vanaf €45,00 en een drone met een camera vanaf €59,00. Ben je geïnterresseerd bekijk dan snel hoe je een drone kopen kunt!