DJ’s en feesten; waar moet je op letten?

DJ’s en feesten; waar moet je op letten?

november 21, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Feest!

De mensheid bestaat uit verschillende soorten mensen. Smaken verschillen, niet iedereen houd van dezelfde soort muziek en sfeer. Bij het organiseren van een (personeel)feest moet je rekening houden met de gasten. Als het personeel bestaat uit magazijnmedewerkers, chauffeurs en schoonmakers, dan is het niet verstandig om een chique feest te organiseren. Hetzelfde kan gezegd worden over personeel dat bestaat uit verkopers en sales agenten, zij zullen een chique feest verwachten. In dit artikel zullen een aantal onderwerpen worden gegeven waar een organisator aan moet denken voordat hij/zij een feest organiseert en waar DJ’s aan moeten voldoen.

Muziek

Het voorbereiden en het sorteren van de muziek die gedraaid gaat worden is erg belangrijk voordat het feest begint. Een onvoorbereide DJ kan de sfeer op een feest goed verpesten. De DJ heeft een aantal taken, waaronder: selecteren van de juiste muziek, mixen en aanvoelen van de sfeer. De DJ moet inspelen op de behoeftes van de gasten. Bestaat de gastenlijst voornamelijk uit 50+’ers? Dan is het niet verstandig om house, dance of techno muziek te draaien. De DJ moet de sfeer van de dansvloer aanvoelen. Danst er niemand? Misschien is het dan handig om een paar “funky” discotracks af te spelen. Wil je meer weten wat een DJ allemaal doet? Klik dan hier.

Dresscode

Chique vs. Casual. Pak vs. Vrijetijdskleding. Als bedrijf kan je inschatten wat de gasten gaan dragen. Echter is het handig om te kijken om de werkzaamheden van de werknemers in kaart te brengen. Vrachtwagenchauffeurs zullen minder snel een pak dragen naar een feest. Verkopers en accountmanagers zullen weer in tegenstelling tot vrachtwagenchauffeurs waarschijnlijk in pak komen. Het vooraf bepalen van de dresscode kan de sfeer bevorderen.

Locatie

Het afhuren van een zaal kan in de kosten lopen. Bij voorbaat zal er een keuze gemaakt moet worden of het feest in het bedrijfspand gehouden gaat worden, of dat het bedrijf een locatie afhuurt. Het is aan het bedrijf om een keuze maken, echter is het aan te raden om een locatie af te huren. Werknemers zullen dit erg waarderen.

Zelf een feest organiseren?

Heeft u nu zelf interesse om een feest te organiseren? Dit kan een “gewoon” feest zijn of een personeelsfeest, muziek is extreem belangrijk bij het feest. Ambitious.nl is een DJ en feestenservice, die zich specialiseren in het leveren van de beste feesten. DJ’s van Ambitious zullen ervoor zorgen dat u uw feest nooit meer zal vergeten! Waar wacht u nog op?! Kies voor de DJ’s van Ambitious!