De drie trimesters van de zwangerschap

augustus 5, 2014 0 Door websitenieuws

Tijdens de zwangerschap bevinden er zich diverse veranderingen en ontwikkelingen. Deze hebben natuurlijk betrekking tot het kindje dat in de buik groeit, maar ook voor de aanstaande moeder vinden er zich diverse veranderingen plaats. Hierbij gaat het met name om het lichaam.

De veranderingen
Het is goed om op de hoogte te zijn van de verschillende veranderingen die kunnen plaats vinden tijdens de zwangerschap. Wanneer er wordt gesproken over deze veranderingen en de ontwikkelingen, wordt er ook wel gekeken naar de drie verschillende trimesters van de zwangerschap.

Het eerste trimester

Het eerste trimester zijn de eerste drie maanden. In de eerste fase bevinden er zich diverse gebeurtenissen die erg belangrijk zijn. Zo groeit een bevruchte eicel uit tot een foetus van 7,4 centimeter. Ook de organen en de lichaamssystemen van het kindje gaan op de juiste plaats zitten.

Het tweede trimester

Het tweede trimester, de 4e maand tot de 6e maand, is het trimester waar in de foetus zich als een echt kindje gaat vormen. Voor de aanstaande moeder zullen er ook veel veranderingen plaats vinden. De buik zal namelijk flink gaan groeien en het is nu ook voor andere duidelijk dat je zwanger bent.

Het derde trimester

Het derde en laatste trimester is natuurlijk de belangrijkste. Dit is namelijk het trimester waar in de aanstaande moeder gaat bevallen van het kindje. Ook voor het kindje zijn er diverse veranderingen. Om er achter te komen welke veranderingen dit precies zijn, kun je kijken op https://www.artikelen.net.