Wat is een franchise ondernemer?

augustus 5, 2014 0 Door websitenieuws


McDonald’s, Bruna, Bakker Bart en Albert Heijn. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van bedrijven die gebruik maken van het franchise ondernemen. Steeds meer ondernemers overwegen om een franchiseonderneming te starten. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk, en wat is een franchise ondernemer?

Franchise
Franchise wordt ook wel gezien als een bepaalde manier van ondernemen. Bij een franchise komt een franchisegever aan te pas, en ook een franchise ondernemer. De franchisegever kan toestemming geven aan de franchisenemer om gebruik te maken van zijn handelsnaam. De franchise ondernemer kan dan, onder de voorwaarde van de franchisegever, een eigen onderneming starten in een bepaalde stad. Dit heeft zowel voor de franchisegever als voor de franchisenemer een aantal grote voordelen.

Wat is een franchiseformule?
Franchiseformules zijn ondernemingen die hun producten of diensten verkopen door middel van het franchise ondernemer. Een franchise formule geeft dus toestemming aan andere ondernemers om gebruik te maken van zijn of haar handelsnaam. Dit heeft voor de franchisegever natuurlijk grote voordelen. Het bedrijf groeit en kan zich verspreiden over meerdere landen.

De franchise ondernemer heeft natuurlijk als voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van een bestaande handelsnaam. Mensen zijn al bekend met winkels zoals de Bruna en de Bakker Bart. Bij de start van een nieuwe franchiseonderneming brengt dit direct vertrouwen met zich mee bij de nieuwe consumenten. Om de franchiseonderneming tot een succes te brengen is het natuurlijk wel van belang dat de onderneming de goede kwaliteit waar blijft maken. Daarbij wordt er hulp aangeboden door de franchise formule.