De beste koffiezetapparaten op dit moment

De beste koffiezetapparaten op dit moment

juni 30, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Koffie is één van de meest gedronken dranken ter wereld. Het is na olie het belangrijkste handelsproduct wereldwijd. Koffie wordt voornamelijk verbouwd in Azië, Afrika en natuurlijk Zuid-Amerika. Wanneer we kijken naar de grootste koffieproducenten ter wereld staat Brazilië op de eerste plek. Bijna 1/3 van de totale koffieproductie in de wereld is afkomstig uit Brazilië. Andere grote producenten van koffie zijn: Colombia, Indonesië en Vietnam. Er wordt ook koffie geproduceert in Afrika. Landen met een grote productie zijn: Ethiopië, Ivoorkust en Oeganda.

Koffie wordt dus geproduceert in tweede en derdde wereldlanden maar wordt vooral gedronken in de westerse wereld. Daar is op dit moment een grote verschuiving gaande. Waar er vroeger bijna alleen maar filterkoffie werd gedronken zijn er nu de mooiste machines verkrijgbaar op de consumentenmarkt. In dit artikel in samenwerking met Coffeeshots lichten we een aantal mooie apparaten uit voor je.

Magimix Nespresso Inissia
Een apparaat dat écht waar voor zijn geld geeft is de Magimix Nespresso Inissia. Dit Nespresso apparaat kost slechts 79,95 euro en heeft vaak ook nog een cashback actie of een actie waarbij je er extra capsules bijkrijgt. De Magimix Nespresso Inissia bewijst dat je voor goede koffie geen duur apparaat nodig hebt. Hij heeft een zeer compact formaat en binnen 25 seconden heb je een lekker bakje koffie. De Inissia is zeer energiezuinig en schakelt zichzelf automatisch uit als je hem meer dan 9 minuten niet gebruikt. Waar voor zijn geld!

De’Longhi Magnifica Ecam 22.110B
De De’Longhi Ecam is een apparaat dat gebruikt maakt van versgemalen bonen. Je kunt heel eenvoudig aangeven hoeveel koffie je wilt zetten en je kunt door middel van een draaiknop de sterkte instellen. Zo kun je zeer eenvoudig je ideale kop koffie zetten. Er zit ook een stoomfunctie op waarmee je melk kunt opschuimen. Als klap op de vuurpijl heeft het apparaat ook een eigen reinigingsfunctie. Je hoeft dit apparaat dus zelf nooit schoon te maken! Dat is nog eens makkelijk. De machine beschikt ook over een warmhoudplaat, hier kun je je kopjes opzetten zodat je koffie langer warm blijft. Dit apparaat is door de consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste Koop 2016’. De De’Longhi Magnifica Ecam kost 349 euro. Mocht het apparaat ooit kapot gaan kun je gebruik maken van de service van De’Longhi die monteurs naar je huis laat komen.

Wat is jouw favoriete koffiezetapparaat?