Lampen voor elke ruimte in uw huis

Lampen voor elke ruimte in uw huis

juni 17, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Het aanbod van lampen is verrassend uitgebreid en eigenlijk is er voor elk plekje in huis wel een geschikte lamp te vinden. Verdiep je eens goed in het grote aanbod en kies een armatuur wat bij je past. Lampen worden natuurlijk veel boven een tafel gehangen maar er zijn ook genoeg andere plekken waar je met een hanglamp een leuke sfeer kan creëren. Denk bijvoorbeeld aan een hal, keuken of slaapkamer.

Een sfeervolle hal is belangrijk omdat het vaak de eerste indruk is voor de rest van het interieur. Let er wel op dat de lamp hoog genoeg wordt opgahangen zodat hij niet hinderlijk in de weg hangt. Het is vaak niet mooi om een lamp te kopen die erg open is aan de onderkant, doordat de lamp hoog hangt kijk je rechtstreeks in de gloeilamp wat hinderlijk is.

Waarschijnlijk kom je er zelf niet zo snel op om een lamp te gebruiken in een donkere hoek in huis, boven een bijzettafel of boven een relaxte zitzak. Hieronder een voorbeeldje van in de romantische oosterse stijl, een stijl die je steeds meer ziet in huis.

De keuken is vaak vrij strak en kan vaak wel wat sfeer gebruiken, dit kan je oplossen door te bijvoorbeeld meerdere lampen op te hangen boven het aanrecht of bar. Hiermee onderbreek je de ruimte en hierdoor krijgt je gelijk meer sfeer. Let bij de keuze van de lampjes in de keuken wel op dat ze makkelijk schoon te maken zijn , denk dan aan glazen of metalen kapjes.

Zoals je ziet kan je lampen op allerlei plekken ophangen, aangezien er ruim voldoende keuze is kan je voor allerlei soorten stijlen van inrichting wel slagen. Laat je inspireren en kijk eens voor ideeën in een woonblad of een verlichtingswinkel bij je in de buurt.

Vroeger werden vloerlampen vooral verkocht als leeslamp tegenwoordig is het echt een onderdeel geworden van het interieur. Niet alleen voor direct leeslicht maar ook voor algemene verlichting en als aankleding in het interieur. Er is nu ook veel meer keuze in model en kleur zodat de lamp prima in het interieur past.

Er zijn eigenlijk 3 soorten vloerlampen. De eerste groep zijn leeslampen voor direct licht bij een tafel of stoel. De tweede groep zijn vloerlampen met een stoffen kap en de derde groep zijn de uplights voor indirect licht.