Bespaar als u energie zakelijk afsluit

november 8, 2014 0 Door Jeroen Sterk

Loopt uw energiecontract binnenkort af en wilt u goedkopere zakelijke energie? De maandelijkse energiekosten kunnen hoog oplopen wanneer uw onderneming gebruikmaakt van elektriciteit, water en gas. Veel ondernemingen maken gebruik van speciale zakelijke contracten voor deze voorzieningen. De zakelijke energiepakketten zijn aanzienlijk goedkoper en bieden op maat oplossingen. Het energieverbruik van de gemiddelde onderneming is dusdanig hoog dat het in veel gevallen op jaarbasis honderden euro’s kan schelen wanneer zij overstappen.

Overstappen bij zakelijke energie

U maakt op dit moment gebruik van de diverse voorzieningsnetwerken van uw huidige leverancier. Wanneer u overstapt naar een nieuwe leverancier dan zal deze nieuwe energie zakelijk niets veranderen. U blijft gebruikmaken van dezelfde netwerken en hoeft hierdoor ook geen aanpassingen door te voeren. Overstappen naar een nieuwe aanbieder kan ervoor zorgen dat u maandelijks flink bespaart op de energiekosten van uw bedrijf. Een groot aantal ondernemingen kijkt de eerste jaren na het afsluiten van een contract niet naar goedkopere alternatieven. Door ieder jaar de energieaanbieders te vergelijken kan een mooie besparing worden verkregen. Kijk bijvoorbeeld op de website Energie-zakelijk.nl voor de beste zakelijke energietarieven.

Besparen op energie: zakelijk minder uitgeven

Een besparing is om talloze redenen wenselijk. Wanneer u energie zakelijk afneemt hebben deze kosten invloed op uw winst. Hoge energiekosten resulteren in een lagere winst. Door te besparen op uw zakelijke energiekosten kunt u zorgen voor een beter bedrijfsresultaat. Vooral in de huidige economische situatie is het wenselijk om vanuit verschillende vlakken besparingen voort te brengen. U kunt juist op het gebied van energie zakelijk flink besparen. Het is hierbij niet nodig om uw energieverbruik omlaag te brengen. Door uw energie tegen een lager tarief af te nemen bespaart u jaarlijks veel geld.

Zo kunt u energie zakelijk afsluiten

Op de energiemarkt zijn een groot aantal aanbieders actief. Wanneer u op zoek bent naar een goed contract voor uw zakelijke energie dan kunt u terecht bij een van deze aanbieders. Zij zullen u bijstaan in het overzetten van uw huidige contract of stellen een nieuw contract voor u op. Of u nu al jaren gebruikmaakt van zakelijke energie of voor het eerst een contract afsluit, vergelijk altijd vooraf. Want door te vergelijken hoeft u aan energie zakelijk minder uit te geven. Een zakelijk energiecontract wordt op basis van uw wensen en behoeftes afgesloten. Wanneer u maandelijks een groot aantal kWh gebruikt dan komt u bij enkele leveranciers in aanmerking voor opgestelde energiepakketten. Bij deze pakketten krijgt u korting waardoor u meer kunt besparen op uw maandelijkse lasten. Om gebruik te maken van zakelijke energie moet u beschikken over een onderneming. Niet alleen grote bedrijven met tientallen medewerkers maken gebruik van zakelijke energie. Ondernemers en ZZP’ers vallen ook binnen deze markt en kunnen in veel gevallen maandelijks een flink bedrag besparen wanneer zij vooraf aan het afsluiten eerst vergelijken wat de prijsverschillen zijn. Met slechts enkele gegevens en een paar minuten tijd kunt u direct berekenen wat u op maand- en jaarbasis bespaart wanneer u overstapt naar een goedkopere zakelijke energieleverancier.