Aziatische smartphonefabrikanten komen eraan

oktober 8, 2014 0 Door SanneB

Er komen steeds meer fabrikanten van uit Azie naar het westen. Veel van deze fabrikanten verkopen nog niet bijster veel smartphones in Europa maar de opmars is groot. Verschillende fabrikanten zijn wel enorm aan de deur aan het kloppen, zo zijn de fabrikanten Oppo en OnePlus twee fabrikanten die steeds meer naamsbekendheid genereren in Nederland. Alleen de smartphones worden nog niet gretig gekocht zoals dat bij gevestigde fabrikanten wel gebeurt.

Er is in twee jaar tijd één opvallende nieuwkomer in Nederland waar te nemen en dat is de Chinese fabrikant Huawei. Uit het niets was het bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele telefoon netwerken er met een geweldige smartphone, de Ascend P6. Dit toestel is de dunste smartphone ooit gemaakt tot dusver. Huawei heeft van meet af aan er alles aangedaan om voet aan de grond te krijgen in Europa en dat lukt ze steeds beter. Her en der gaan ze sponsorcontracten aan of samenwerkingsovereenkomsten. Zo is Ajax Amsterdam en de Amsterdam Arena in Nederland een samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met Huawei. Door de naamsbekendheid die het bedrijf genereert weten ook steeds meer consumenten van het bestaan af van de Ascend P6 en P7.

De Ascend P7 is dit jaar gepresenteerd in Parijs en het toestel werd enorm goed ontvangen. Huawei heeft met de Ascend P6 en P7 een plaats bij de top drie van best verkopende mobiele telefoons weten te bemachtigen en om deze positie vast te houden verwachten wij op korte termijn een nieuw vlaggenschip van het bedrijf. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit de Huawei Ascend P8 gaan heten! lees je alles over deze smartphone! De laatste geruchten melden dat dit het beste toestel ooit door Huawei gemaakt wordt mede doordat het scherm van saffierkristal zal zijn gemaakt. Huawei weet iedereen altijd te verbazen want de toestellen die ze produceren zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een betaalbare prijs. Dit is juist hetgeen waar de hedendaagse consument naar op zoek is.