Altijd je muziek bij je

december 9, 2014 0 Door cousine

Wat leven we toch in een leuke tijd. Er kan zoveel meer dan vroeger. Vroeger hadden we alleen maar muziek via de ether en we hadden maar een zender of drie op de radio. Dit is nu toch wel wat beter. Je kunt er nu echt alle kanten mee op. Voor elk wat wils.

In plaats van naar de ouderwetse radio, luister ik tegenwoordig steeds vaker naar online radio portals. Je hebt zoveel keuze met internet radio. Je hebt de wereld aan je voeten met alle zenders van de wereld op je portal. Je hebt alleen maar een smartphone, tablet of computer nodig om internet te ontvangen en natuurlijk het internet zelf via een kabel, WiFi, 3G of 4G.

Om helemaal Zen te worden luister ik naar muziek uit het verre oosten en voor een snelle salsa naar muziek uit Cuba. Het zal je ook opvallen dat heel veel dezelfde artiesten worden gedraaid in heel veel verschillende landen. Deze muziek is dan eigenlijk wel een beetje eenheidsworst. Maar blijkbaar hebben veel mensen over de hele wereld dezelfde muzikale smaak.

Mensen kunnen online radio luisteren als ze onderweg zijn. In de trein heb je tegenwoordig WiFi. Ideaal als je niet zo’n grote internetbundel hebt. Ook in het buitenland is het fijn als je je eigen favoriete zender kunt beluisteren. Dit is ook handig als je een beetje bij wilt blijven met het nieuws. Je hoeft zelfs geen voetbalwedstrijd te missen.

De mensen in de bouw kunnen het beamen maar radio luisteren onder het werk is ook heel fijn. Het werk wil veel beter vlotten. Je kunt lekker meeswingen en meebrullen of, erger nog, meefluiten. Ook huishoudelijke klussen lenen zich er prima voor. De ramen zemen, stofzuigen, afwassen en strijken gaan een stuk sneller als je een leuk muziekje op hebt staan.