5x Waarom je een PlayStation 4 in huis moet hebben

5x Waarom je een PlayStation 4 in huis moet hebben

oktober 12, 2019 0 Door Joyce Bouwman

Van de Xbox One tot de Wii van Nintendo, er zijn tegenwoordig genoeg spelcomputers waar je uit kunt kiezen. Vergeet daarbij niet het gigantische aanbod van spelletjes. In het begin stonden deze consoles erg bekend om de ‘jongens achtige’ spelletjes, maar daar is verandering in gekomen. Ook steeds meer meisjes gamen tegenwoordig. Maar welke spelcomputer moet je dan aanschaffen? De PlayStation 4 maakt een ware opmars in populariteit. Waarom eigenlijk? Lees hier de 5 redenen waarom je een PS4 in huis moet hebben.

Veel mogelijkheden

Veel mogelijkheden? Ja dat zegt elke fabrikant. Echter zitten er echt veel voordelen aan het aanschaffen van een PlayStation 4 in tegenstelling tot de grote concurrent van de Xbox One. Je kan namelijk gewoon tweedehands games kopen en dit zal ook prima werken. Een spel op je spelcomputer mag je dus gewoon uitwisselen met je omgeving of doorverkopen. Ook kan je spelletjes spelen zonder internetverbinding. Een storing van de provider? Geen probleem je kan nog steeds gebruik maken van PS4. Daarnaast is het ook niet regio gebonden en kan je dus makkelijk spelletjes spelen uit andere landen en ben je niet alleen gebonden aan de regio. Je console pimpen met console skins? Dat kan bij allebei.

Online diensten zonder abonnement

Een spelconsole is niet alleen meer simpelweg voor spelletjes spelen. Het wordt veelal gebruikt als een dienst opzichzelf en als multimediatoestel. Zo kan sociale applicaties gebruiken of surfen op het internet. Hier zijn geen maandelijkse extra kosten aan verbonden.

Verbeterde controller

De DualShock 4 is de nieuwste controller van PlayStation en heeft dan ook verbeteringen en wijzigingen ten opzichte van de voorganger. Hij is namelijk iets groter en heeft ook betere grip. Cruciaal dus bij het beter worden in bepaalde games. Daarnaast is de grootste vernieuwing de geintegreerde touchpad. Dit geeft je de mogelijkheid om speciale bewegingen te maken. Daarnaast zijn ook alle knoppen vervangen voor een digitale variant. Dit zorgt voor een betere respons tijdens het gamen.

Goedkoper dan de Xbox One

Een van de belangrijkste voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de Xbox One is dat de PS4 maar liefst honderd euro goedkoper is. Meer mogelijkheden en dan ook nog eens goedkoper. Wat wil je nog meer? De prijs van de PlayStation 4 speelt een belangrijke rol in de populariteit.

Bewegingscamera niet verplicht

Bij het gebruik van de Xbox One is bijna altijd de bewegingscamera Kinect ingeschakeld. Hier is veel ophef over geweest rondom de privacy van een speler en de gevoeligheid voor hacken. PlayStation heeft deze trends meegenomen in de ontwikkeling van PlayStation Eye. Dit hoef je namelijk niet verplicht aan te zetten voor het gamen.

Overweeg jij een PlayStation 4? Neem dan een kijkje hier.

gamen