3 manieren om je MacBook te beschermen

november 2, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Het aanschaffen van een nieuwe laptop of MacBook is altijd een fijn moment waarop je niet kan wachten om je nieuwe gadget uit te proberen. Om je MacBook zo lang mogelijk het mooiste te houden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor bescherming. Vooral op het moment dat je je MacBook ook veel gaat vervoeren is het belangrijk dat je goede ondersteuning hiervoor vindt zodat er geen schade ontstaat. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan vooral even verder.

MacBook cases

Voor bescherming zo dicht mogelijk om je MacBook heen is een case een goede optie. Met een cover geef je je MacBook een goede beschermlaag tegen krassen en deuken. Deze cases zijn vaak gemaakt van hard plastic en carbon fiber. Je klikt de laag als het ware om je MacBook heen. Graag je design behouden van je MacBook? Dan is dit een goede optie. Door het gebruik van transparant plastic is het design van apple nog goed zichtbaar. Let bij het aanschaffen van een MacBook case wel goed voor welke type het geschikt is en uit welk jaar de laptop afkomstig is. Dit kan namelijk nogal verschillen per dikte.

Sleeve

Naast een case voor je MacBook is een sleeve ook een goed optie. Deze laag zit iets losser om je MacBook heen en is perfect voor het vervoeren van je MacBook, bijvoorbeeld om mee te nemen naar werk. Een sleeve is goed te combineren met een case. Dit zorgt voor extra bescherming van je MacBook en de kans op deuken of krassen wordt dan ook aanzienlijk kleiner. Let ook bij de aanschaf van een sleeve op de grootte net als bij een case. Bij dubbele bescherming van zowel een case als sleeve is het goed om rekening te houden met een dikkere dikte van je laptop, dan je MacBook zonder case.

Tassen

Uiteraard heb je ook nog tassen om je MacBook in mee te nemen. Ideaal voor onderweg en biedt daarnaast ook meer comfort en gebruiksvriendelijkheid om mee te nemen dan enkel een case of sleeve. Ook in het geval van slechter weer zoals regen biedt een tas vaak meer bescherming. Ook hier geldt weer dat je voor dubbele bescherming kan kiezen zoals een case of een sleeve. In het geval van een tas is het aan te raden om te kijken naar een case. De tas biedt vaak dezelfde veiligheid als de sleeve en dit is een beetje onnodig.

Heb jij goede bescherming voor je Macbook?

maccover