Zorgtoeslag en bijstand worden minder

januari 31, 2015 0 Door niews

Minder of zelfs geen zorgtoeslag meer?

De zorgtoeslag wordt de komende jaren steeds sneller afgebouwd. Zo is er in 2015 al veel verandert. Zo is je maximaal eigen vermogen dat je mag hebben vermindert. Als je boven een bepaalde grens zit krijg je geen zorgtoeslag meer. Dit geldt voor het vermogen van jouw en je partner samen.

Huishoudens met een inkomen tussen de 25.000 en 40.000 brute per jaar krijgen in 2015 geen zorgtoeslag meer. Zorgtoeslag aanvragen voor mensen met dat inkomen heeft dus ook geen zin meer. Voor veel mensen is dit een enorme tegenvaller. Ook niet iedereen heeft hier rekening mee gehouden en dit zorgt soms dus voor de nodige financiƫle problemen. De nibud wijst mensen erop dat de zorgtoeslag de komende jaren alleen nog maar minder zal worden. Wanneer je dus net tegen de grens aan zit is het dus verstandig om er rekening mee te houden dat u misschien wel volgend jaar of het jaar daarop aan de beurt kunt zijn. Bereid je hierop voor, anticiperen dus op mogelijke veranderingen. Het kan dus zomaar zijn dat je binnenkort geen zorgtoeslag meer zult krijgen..

Bijstandsgerechtigden hebben dit jaar een harde klap gehad

Ook voor de mensen in de bijstand is er dit jaar veel verandert. Deze toeslag/uitkering is namelijk ook flink onder handen genomen door de overheid. Zo krijgen alleenstaande ouders dit jaar maar liefst 250 euro minder bijstand in de maand. Wel staat hier tegenover dat het kindgebonden budget omhoog is gegaan. Dit compenseert het een beetje. Wanneer je 2 of 3 kinderen hebt ga je er hierdoor zelfs op voorruit. Namelijk 10 euro in de maand. Alleenstaande met 1 kind gaan dus wel achteruit.

Volgens het nibud zal het risico op geld problemen de komende jaren alleen maar blijven stijgen, omdat er zoveel bezuinigd word en iedereen inleverd wordt het voor veel mensen steeds moeilijker om rond te komen.