Wat kan ik tegen malware/spyware doen?

augustus 14, 2014 0 Door gerald88

Wanneer je last hebt van een trage computer of een computer of een hele boel reclame in de vorm van Malware en Spyware dan is dit niet prettig om mee te werken en kan het erg frustrerend zijn.

Veel mensen hebben last van de vele reclame toolbars en vervelende reclame pop-ups tijdens het surfen waar ze niet om gevraagd hebben en normaal gesproken bij het openen van de site ook niet naar voren komen. Dit kan een vorm van Malware/Spyware zijn. Dergelijke schadelijkse software wordt verspreid door mensen die geld willen verdienen met de vertoonde reclame op uw computer in de hoop dat u via die link iets koopt. De verspreider van deze reclame krijgt van het betreffende affiliate programma waar ze aangemeld zijn een bepaald percentage van de omzet. Uiteraard mogen zij dit normaal gesproken niet op deze manier verspreiden maar helaas gebeurt dit toch.

Mijn computer is traag, wat kan ik er aan doen?

Door uw computer met het programma Malwarebytes te scannen wordt deze schadelijke software ontdekt en kan het worden verwijderd. Hierdoor zal de computer weer een stuk snelle en fijner zijn om mee te werken.

Is Malwarebytes gratis?

Het gebruik van Malwarebytes is gratis. Je kunt hiermee je computer volledig scannen op schadelijke software/malware en je kunt deze laten verwijderen door het programma. Malwarebytes kunt u installeren op Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8 en sinds kort is er ook een mobiele versie voor Android beschikbaar.

Realtime bescherming tijdens surfen

Wanneer je de computer prefentief tegen Malware en Spyware wilt beschermen dan is het aan te raden om een betaalde versie van het programma aan te schaffen. De realtime protectie beschermt je pc namelijk tijdens het surfen en gebruiken van programma’s tegen het installeren van schadelijke software en bestanden en geeft een melding wanneer dit wordt gedetecteerd en kan dit blokkeren. Zo voorkomt u dat er malware wordt geinstalleerd.