Wat is webdesign?

Wat is webdesign?

september 18, 2019 Uit Door Joyce Bouwman

Webdesign is een begrip dat tegenwoordig veel gebruikt wordt, maar wat is het precies en wat kun je er allemaal mee doen? Webdesign houdt het vormgeven van websites in. Dit is alleen niet het enige aspect van webdesign. Webdesign kent ook nog een vrij technisch gedeelte. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen deze twee kanten. Deze kanten zijn de front-end (de vormgeving van de website) en de back-end (de technische kant van de website). Beide kanten worden afgehandeld door verschillende personen. 

 

Het uiterlijk van een website

Een boek is altijd heel lineair vormgegeven. Boeken hebben namelijk een inhoudsopgave, waarin de hele inhoud van het boek vermeld staat en waar je alles kunt vinden. Als je websites met elkaar gaat vergelijken, is de vormgeving nooit hetzelfde. Websites zijn dan ook veel minder lineair vormgegeven. Een site maken geeft erg veel vrijheid, omdat je alles kan indelen zoals jij wil. Elke website heeft zijn eigen stijl en indeling. Je kunt gebruikmaken van formats, menu’s, zoekfuncties om de inhoud van de website vorm te geven. 

 

Een website aanmaken

Het kan soms lastig zijn om een website zelf te maken, zeker als beginner. Gelukkig zijn er heel veel gespecialiseerde bedrijven die je kunnen helpen met het maken van een website. Vaak kun je voor een lage prijs een goed werkende en uitziende website hebben. Je hebt dan wel een basis website. Om de website verder vorm te geven kun je gebruik maken van kleuren, foto’s of video’s. Op deze manier krijgt je website wat meer leven. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de website uit moet stralen wat hij moet uitstralen. Hiermee wordt bedoeld dat het een representatief moet geven van wat er allemaal op de website staat. Plaats dus alleen nuttige dingen.