Waarom vacatures zoeken via Jobselectie

augustus 22, 2014 0 Door Merel

Het verschil in het vacatures zoeken

Je zoekt je een ongeluk op internet en struint dagelijks het web af naar die ene geschikte vacature voor jou. Heb jij al eens gekeken op de vacature website van Jobselectie. Dagelijks zo’n 20.000 actuele vacatures met bedrijven door heel Nederland.

Zoals we aangeven in de titel van dit blog leggen we het verschil uit van Jobselectie als je hen vergelijkt met andere websites.

Als eerst biedt de website zijn diensten gratis aan. Dat klikt misschien gek maar het is echt zo! Bedrijven kunnen gratis hun vacatures online plaatsen en zoeken in de CV database. Om deze reden vergaart de website duizenden banen van verschillende bedrijven.

Voor jou dus zeker de moeit om je gegevens onder de aandacht te brengen bij deze bedrijven en vacatures te zoeken in het overzicht op http://www.jobselectie.nl/vacatures.

Waarom zoveel banen

Jobselectie heeft er voor gekozen om de samenwerking aan te gaan met vele intermediairs. Deze bedrijven proberen jou weer aan een baan te helpen en plaatsen doorlopend banen.

Kortom de site is een plek waar je beslist je gegevens onder de aandacht moet brengen of eens moet zoeken door de vele vacatures.

Vergroot je kans op werk met een CV plaatsen

Zoals we al aangeven kunnen bedrijven gratis zoeken in de CV database. Als jij je CV online plaatst is het handig om rekening te houden met een aantal aspecten:

  • Zorg voor een titel die duidelijk aangeeft wat je zoekt
  • Wees to the point in je CV samenvatting. Intermediairs willen zo snel mogelijk zien wat jij zoekt. Een korte krachtige CV samenvatting helpt daarbij.
  • Wees specifiek in het aangeven welke banen je zoekt. Op deze manier help je intermediairs met het aangeven wat voor jou een geschikte baan zou zijn

Regelmatig inloggen voor een betere zichtbaarheid

Het is belangrijk dat je zichtbaar blijft. De website heeft een filtering op basis van plaatsings datum en inlog datum. Als jij dus regelmatig inlogt komt je CV weer bovenaan te staan.

Handig dus om extra bereik te creëren onder werkgevers. Ook andere vacaturebanken maken hier gebruik van, dus regelmatig inloggen loont bij het zoeken van werk.

Hoe kun je het best solliciteren

Als je een vacature hebt gevonden die bij je past, dien je te solliciteren. Zorg dat je in jouw motivatie aanknopingspunten gebruikt die overeenkomen met de gevraagde vacature eisen.

Op deze manier help je recruiters om te beoordelen of je geschikt zou zijn voor de vacature. Ook met solliciteren geldt dat kort en bondig vaak goed scoort. Recruiters willen zo snel mogelijk een indicatie hebben of jij geschikt bent. Lange teksten werken in je nadeel!

Succes met het zoeken van werk!