Vijf tips voor een sfeervol huis

november 23, 2019 0 Door Joyce Bouwman

De donkere dagen zijn aangebroken. De feestdagen komen eraan. Voor de meeste mensen betekent dit meer gezelligheid, vaker met familie doorbrengen en -met het koude weer- vooral de warmte opzoeken. Een sfeervolle omgeving mag daarbij niet ontbreken. Vijf tips die u helpen om voor meer sfeer in uw huis te zorgen.

Steek een kaarsje op

Het is heel eenvoudig maar kan al snel een gezellige sfeer opwekken: steek eens een kaarsje op. Waxinelichtjes zijn makkelijk te verkrijgen en bovendien niet duur. Ze zorgen voor een sfeervol geheel. U kunt natuurlijk ook druipkaarsen gebruiken. Let er wel op dat u het veilig doet. Brand in uw huis verpest in één keer de sfeer en ook uw feestdagen!

Speel met verlichting

Er is veel sfeervolle verlichting te koop. U kunt denken aan feestverlichting (bijvoorbeeld voor in de kerstboom) maar wat dacht u van oosterse lampenverlichting? Het bijzondere van oosterse verlichting is het spectrum aan verlicht dat vaak te zien is. Speel met diverse kleuren en u komt ‘s avonds thuis in een adembenemende sfeer.

Open haard

Heeft u een open haard? Steek die dan zeker aan tijdens de feestdagen! Er is niets zo gezellig dan met de gehele familie cadeautjes uitpakken voor de open haard. Het geeft een nostalgisch gevoel maar is tegelijkertijd een tafereel dat mensen leuk en gezellig blijven vinden.

Bloemen fleuren de boel op

Zijn de bloemen al in huis gehaald? Bloemen geven het hele jaar door sfeer in huis en mag ook tijdens de feestdagen niet ontbreken. Met kerst is het bijvoorbeeld leuk om passende kleuren te gebruiken. Denk aan rode bloemen zoals rozen. Vergeet ook niet om tijdens de feestdagen een bloemetje weg te geven aan een persoon waarvan u houdt. Bloemen houden van mensen maar andersom geldt hetzelfde.